Πλήθος κόσμου για την αγιοποίηση δύο πρώην ποντίφικων

Πλήθος κόσμου για την αγιοποίηση δύο πρώην ποντίφικων

Πλήθος κόσμου συρρέει στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη, όπου σε λίγες ώρες θα πραγματοποιηθεί η τελετή αγιοποίησης του πάπα Ιωάννη XXIII και του πάπα Ιωάννη Παύλου ΙΙ. Οι πληροφορίες από τα ΜΜΕ στην Ιταλία αναφέρουν ότι το παρών θα δώσουν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι.  

Ο πάπας Ιωάννης XXIII, ο οποίος ηγήθηκε της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας από το 1958 έως το 1963 και δημιούργησε το εκσυγχρονισμένο Δεύτερο Συμβούλιο του Βατικανού και ο Ιωάννης Παύλος ο ΙΙ, ο Πολωνός ποντίφικας ο οποίος ήταν στην κορυφή του Βατικανού για σχεδόν 27 χρόνια και έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην παγκόσμια σκηνή, θα ανακηρυχτούν άγιοι από τον πάπα Φραγκίσκο.

Περίπου 10.000 αστυνομικοί, προσωπικό ασφαλείας και των ειδικών παραϊατρικών ομάδων, θα αναπτυχθούν σε περιοχές της Ρώμης όπου θα κλείσει η κυκλοφορία, σε μια τελετή που το δημαρχείο της Ρώμης εκτιμά ότι θα κοστίσει περισσότερα από 7 εκατομμύρια ευρώ. Χιλιάδες προσκυνητές από την Πολωνία με ειδικά ναυλωμένα τρένα αναμένονταν περίπου τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στη Ρώμη, για να παραστούν στην τελετή με τους περισσότερους να περνούν τη νύχτα προσευχόμενοι σε εκκλησίες οι οποίες παραμένουν ανοιχτές παρά το προχωρημένο της ώρας ειδικά για την περίσταση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ