Πλημμύρες «έπνιξαν» την Τσεχία

Πλημμύρες «έπνιξαν» την Τσεχία

Ο Τσέχος πρωθυπουργός, Πετρ Νέτσας, κήρυξε χθες το μεγαλύτερο μέρος της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς τα ποτάμια που έχουν πλημμυρίσει από τις συνεχείς βροχοπτώσεις απειλούν το ιστορικό κέντρο της Πράγας και πολλές πεδινές περιοχές έχουν εκκενωθεί.

Οι αρχές της πρωτεύουσας περιόρισαν τις δημόσιες μεταφορές, ενώ είχε προγραμματιστεί το κλείσιμο υπόγειων σταθμών στο κέντρο της πόλης εξαιτίας των πλημμύρων. Η κύρια σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει την πρωτεύουσα με το ανατολικό τμήμα της χώρας έχει τεθεί εκτός λειτουργίας.

Ο Νέτσας δεσμεύτηκε ότι θα διαθέσει 300 εκατομμύρια τσεχικές κορώνες ως οικονομική βοήθεια, ενώ δήλωσε ότι 2.000 επιπλέον στρατιώτες είναι έτοιμοι να σταλούν προκειμένου να βοηθήσουν στο στήσιμο προσωρινών αναχωμάτων στην Πράγα και άλλες πληγείσες περιοχές. «Η κυβέρνηση ενέκρινε την απόφαση να τεθεί η χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», είπε προσθέτοντας ότι υπάρχει η δυνατότητα διάθεσης 1,3 δις κορώνων για την αποκατάσταση των ζημιών.

Εξαιτίας των πλημμύρων 2 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ πολλοί αγνοούνται. Ένα νοσοκομείο στην Πράγα καθώς και τμήματα του Ζωολογικού Κήπου της πόλης εκκενώθηκαν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ