Πίθηκος βγάζει selfie με τουρίστες στο Μπαλί και «ρίχνει» το διαδίκτυο

Τον γύρο του Διαδικτύου κάνει μία selfie, που φαίνεται να τράβηξε ένας… πίθηκος με ένα ζευγάρι Βρετανών τουριστών στο Μπαλί της Ινδονησίας.

«Ήταν σίγουρα ένα ταξίδι ζωής», δήλωσε η Κλόε Ντένις στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Caters για τη selfie με τον πίθηκο, που τράβηξε με τον άνδρα της, Κρεγκ, κατά την επίσκεψή τους στο «Ιερό Δάσος των Μαϊμούδων» στο Ουμπούντ της Ινδονησίας.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι Βρετανοί τουρίστες είδαν έναν από τους 1.260 μακάκους με μακριά ουρά του καταφυγίου κι αποφάσισαν, όπως κάνουν οι περισσότεροι, να τον απαθανατίσουν, αλλά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως περίμεναν. Κι αυτό, γιατί ο πίθηκος πήρε… πρωτοβουλίες.

Στη φωτογραφία που ανέβασαν στον λογαριασμό τους στο Instαgram φαίνεται να είναι ο πίθηκος αυτός που τραβάει τη selfie και μάλιστα «χαμογελώντας» την ώρα που οι δύο Βρετανοί τουρίστες δείχνουν να  έχουν μείνει κυριολεκτικά με το στόμα ανοιχτό.

Η μήνυση του… πιθήκου

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ένας πίθηκος καταγράφει τον εαυτό του στην κάμερα.

Το 2011, ένας μακάκος με λοφίο ονόματι Naruto, προκάλεσε διεθνή αναστάτωση αφού τράβηξε φωτογραφίες του εαυτού του να χαμογελάει χρησιμοποιώντας μια μηχανή, που βρήκε, στη Σουλαβέσι της Ινδονησίας.

Όταν ο ιδιοκτήτης της συσκευής, David Slater – ο οποίος εκείνη την περίοδο βρισκόταν σε αποστολή – δημοσίευσε τις φωτογραφίες σε βιβλίο, η οργάνωση για την ηθική μεταχείριση των ζώων (PETA) τον μήνυσε εκ μέρους του πιθήκου.

Ισχυρίστηκαν ότι η πώληση των φωτογραφιών παραβίαζε τα δικαιώματα του πιθήκου βάσει του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων. Ωστόσο, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι η εταιρεία του, Wildlife Personalities Ltd., κατείχε τα παγκόσμια εμπορικά δικαιώματα των φωτογραφιών.

Η υπόθεση ολοκληρώθηκε το 2018 αφού ένα αμερικανικό δικαστήριο αποφάσισε τελικά υπέρ του Slater με το σκεπτικό ότι τα ζώα δεν μπορούν να καταθέσουν αγωγές για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ