Με ένορκη κατάθεση τους προς τους Αμερικανούς γερουσιαστές η πρώην κουνιάδα του υποψήφιου υπουργού Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ τον κατηγορεί ότι τρομοκρατούσε την πρώην σύζυγό του και έχει προβλήματα με το αλκοόλ.
Η Γερουσία εξετάζει την επικύρωση της υποψηφιότητας του Πιτ Χέγκσεθ και αν θα ανάψει το πράσινο φως για να γίνει ο νέος υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ.
Η κατάθεση έγινε γνωστή την Τρίτη καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι της Γερουσίας πιέζουν να ολοκληρώσουν την επικύρωσή του τις επόμενες ημέρες.
Η Ντανιέλ Χέγκσεθ, η οποία ήταν παντρεμένη με τον αδελφό του Πιτ Χέγκσεθ σε έξι σελίδες αναφέρθηκε στην δεύτερη σύζυγο του υποψήφιου υπουργού Άμυνας. Εξήγησε ότι η Σαμάνθα Χέγκσεθ είχε αναγκαστεί να κρυφτεί σε μια ντουλάπα από φόβο και είχε δημιουργήσει ένα σχέδιο για να φύγει με ασφάλεια μακριά από τον Πιτ Χέγκσεθ εάν χρειαζόταν.
Αποκάλυψε επίσης αρκετές περιπτώσεις κατάχρησης αλκοόλ επί πολλά χρόνια από τον Χέγκσεθ. «Πιστεύω ότι ο Χέγκσεθ είναι ένα αλλοπρόσαλλο και ευέξαπτο άτομο με πρόβλημα κατάχρησης αλκοόλ», έγραψε στην κατάθεση της η πρώην κουνιάδα του Χέγκσεθ.
«Δεν πιστεύω ότι είναι αξιόπιστος ή με καλό χαρακτήρα. Κατά τη γνώμη μου είναι ακατάλληλος να υπηρετήσει ως υπουργός Άμυνας», ανέφερε η Ντανιέλ Χέγκσεθ.
Ωστόσο η Σαμάνθα Χέγκσεθ αρνήθηκε τους ισχυρισμούς με γραπτό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς το δίκτυο NBC News.
«Πρώτα απ’ όλα, δεν έχω σχολιάσει και δεν πρόκειται να σχολιάσω τον γάμο μου με τον Πιτ Χέγκσεθ. Δεν έχω εκπροσώπους που μιλούν εκ μέρους μου, ούτε έχω ζητήσει ποτέ από κάποιον να μοιραστεί ή να μιλήσει για τις λεπτομέρειες του γάμου μου εκ μέρους μου, είτε πρόκειται για δημοσιογράφο, είτε για μέλος επιτροπής, είτε για μέλος της μεταβατικής ομάδας κ.λπ.», έγραψε η Σαμάνθα Χέγκσεθ.