Πιστόριους: ” Δεν βρισκόταν σε άμυνα”

Πιστόριους: “Δεν βρισκόταν σε άμυνα”

Οι συνήγορι υπεράσπισης του Όσκαρ Πιστόριους και οι ερευνητές, που έχουν αναλάβει την υπόθεση της δολοφονίας της συντρόφου του, Ρίβα Στινκαμπ, διασταυρώνουν τα ξίφη τους στη δικαστική αίθουσα, με νέα στοιχεία.

Ο ερευνητής Χιλτον Μπάθα κατέθεσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση, ο Οσκαρ Πιστόριους, να βρισκόταν σε άμυνα, όταν πυροβόλησε. Η άποψη αυτή καταρρίπτει τους ισχυρισμούς του αθλητή, ότι πίστευε ότι πυροβολούσε κάποιον ληστή. 

Οι συνήγοροι υπεράσπισης – που ανήκουν στο καλύτερο δικηγορικό γραφείο της Αγγλίας – ανταποδίδουν τα πυρά, λέγοντας ότι οι γείτονες, που κατέθεσαν μένουν 600 μακριά από το σπίτι του Πιστόριους, αμφισβητώντας έτσι τις καταθέσεις τους.

Επίσης, ο δικηγόρος του, είπε ότι τα φάρμακα που βρέθηκαν στο σπίτι δεν είναι αναβολικά, αλλά φυτικά φάρμακα που κυκλοφορούν νόμιμα στην αγορά.

 Στη συνέχεια, ο ερευνητής Μπάθα, αποκαλύπτει ότι στο πάτωμα του μπάνιου, βρέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και ένα όπλο.

Οι έρευνες, όμως, που έγιναν, απέδειξαν, ότι κανένα από τα δύο τηλέφωνα δεν χρησιμοποιήθηκε για να καλέσει βοήθεια.

Στο τέλος, ο ερευνητής διηγήθηκε δύο περιστατικά, που αποδεικνύουν ότι ο Πιστόριους είναι επιερρεπής στη βία.

Η ακρόαση γίνεται για να αποφασιστεί, αν ο Όσκαρ Πιστόριους θα κρατηθεί ή θα αφεθεί ελεύθερος μέχρι τη δική. Αυτό, είναι άλλωστε και αυτό που θέλει ο αθλητής, ώστε να συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία που θα τον βοηθήσουν να αποδείξει ότι ήταν ατύχημα και όχι δολοφονία.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ