Πιέζουν τον Μόντι να αλλάξει τα μέτρα

Νέα μείωση της αγοραστικής δύναμης των οικογενειών στην Ιταλία καταγράφει έρευνα της ένωσης καταναλωτών Codacons.

Τους τελευταίους δώδεκα μήνες κατά μέσον όρο η αγοραστική δύναμη των ιταλικών οικογενειών περιορίσθηκε κατά 4,1%, ενώ ο πληθωρισμός και οι διάφορες αυξήσεις σε λογαριασμούς και ήδη κατανάλωσης βάρυναν κατά 1.000 ευρώ στα έξοδα της κάθε οικογένειας, σύμφωνα με την έρευνα.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι ξεκίνησε σήμερα κύκλο επαφών με τις πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν την κυβέρνησή του με στόχο την εξέταση του νέου πακέτου μέτρων που θα πρέπει να ψηφισθεί σύντομα από την βουλή και την γερουσία, γνωστού ως «νόμου σταθερότητας».

Τόσο η κεντροαριστερά, όσο και η κεντροδεξιά ζητούν την επανεξέταση σειράς μέτρων: από τις περικοπές στην υγεία και την παιδεία, μέχρι την αύξηση του ΦΠΑ και τον περιορισμό των ποσών που εκπίπτουν από την φορολογική δήλωση.

Μέσα ενημέρωσης στην Ιταλία κάνουν λόγο για «πολιορκία της κυβέρνησης Μόντι από τα κόμματα», αλλά ο τεχνοκράτης επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης έκανε ήδη γνωστό ότι «όσοι ζητούν αλλαγές θα πρέπει να υποδείξουν εναλλακτικές πηγές εσόδων και τρόπους για ισοδύναμο περιορισμό των δαπανών».  

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ