ΦΩΤΟ-Η βάφτιση του πρίγκιπα Γεώργιου

ΦΩΤΟ-Η βάφτιση του πρίγκιπα Γεώργιου

Παρουσία 60 καλεσμένων και σύσσωμης της βασιλικής οικογένειας βαφτίστηκε ο George Alexander Louis, ο οποίος έκλεψε τις εντυπώσεις στην αγκαλιά της Kate Middleton και του William.

 

Φορώντας έναν λευκό, δαντελένιο χιτώνα, πιστό αντίγραφο εκείνου που φορούν όλα τα «γαλαζοαίματα» μωρά από το 1841, ο τριών μηνών πρίγκιπας έφτασε μαζί με την μαμά και τον μπαμπά στο βασιλικό παρεκκλήσι του «St. James», όπου είχαν ήδη συγκεντρωθεί οι καλεσμένοι αλλά και φωτογράφοι.

Το μυστήριο, που άρχισε την Τετάρτη στις 17:00 ώρα Ελλάδας και κράτησε περίπου 45 λεπτά, τέλεσε ο αρχιεπίσκοπος του Canterbury, Justin Welby, στην 172 ετών κολυμπήθρα «Lily Font», με νερό από τον Ιορδάνη.

Οι γονείς του Τζορτζ διάλεξαν τους επτά νονούς και νονές για τον γιο τους, κυρίως φίλους από παλιά, οι οποίοι προσκλήθηκαν μαζί με τους συζύγους τους.

Οι φίλοι αυτοί είναι ο ‘Ολιβερ Μπέικερ που σπούδαζε στο πανεπιστήμιο Σεντ Αντριους μαζί με το ζευγάρι, η Εμίλια Τζάρντιν-Πάτερσον, συμμαθήτρια από το σχολείο της Κέιτ, ο Ουίλιαμ βαν Κάτσεμ που είναι παιδικός φίλος του Ουίλιαμ, ο Χιού Γκρόβενορ, γιος του δούκα του Ουεστμίνστερ, η Τζούλια Σάμιουελ, φίλη της αείμνηστης πριγκίπισσας Νταϊάνας, ο Τζέιμι Λόουδερ-Πίνκερτον, πρώην ιδιαίτερος γραμματέας του ζεύγους και η ολυμπιονίκης της ιππασίας Ζάρα Φίλιπς-Τίνταλ, εξαδέλφη του Ουίλιαμ.

   

Έξω από το παλάτι είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου, ενώ τα μέσα ενημέρωσης κάλυψαν μόνο τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις, καθώς το ζευγάρι ήθελε η τελετή να είναι αυστηρά οικογενειακή υπόθεση. Ωστόσο σήμερα αναμένεται να κυκλοφορήσουν οι επίσημες φωτογραφίες από τη βάφτιση.

Η Κέιτ επέλεξε να φορέσει μια δημιουργία σε γήινους τόνους του οίκου Alexander McQueen ενώ τόσο η ίδια όσο και η αδερφή της Pippa ξεχώρισαν για μια ακόμα φορά με το στυλ τους. Ανάλογη ήταν και η χρωματική επιλογή της Καμίλα ενώ η Βασίλισσα Ελισάβετ επέλεξε το βασιλικό μπλε για την βάπτιση του δισέγγονού της. 

Μετά την βάφτιση, ακολούθησε γιορτή στο Clarence House, όπου οι καλεσμένοι γεύτηκαν και τον τελευταίο όροφο από την γαμήλια τούρτα του William και της Kate! 

Η πριγκίπισσα Βεατρίκη ήταν το τελευταίο γαλαζοαίματο μωρό που βαπτίστηκε στο παρεκκλήσι του Παλατιού του St James, τον Δεκέμβριο του 1998. Ο πρίγκιπας George είναι τρίτος στον θρόνο, μετά τον πατέρα του αλλά και τον παππού του.

Ως αναμνηστικό της βάπτισης, όπως ανακοίνωσε το Βασιλικό Νομισματοκοπείο, τυπώθηκαν ειδικά νομίσματα. Μόλις 22 κέρματα Gold Kilo θα είναι προς πώληση αντί 50.000 λιρών. Επιπλέον, θα τυπωθούν ένα χρυσό νόμισμα των 5 λιρών όπως και το πιο οικονομικό ασημένο κέρμα των 5 λιρών.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ