ΦΩΤΟ-Η «Σοφία Λόρεν του Καυκάσου» στην Αθήνα

 ΦΩΤΟ-Η «Σοφία Λόρεν του Καυκάσου» στην Αθήνα

Λένε ότι πίσω από έναν επιτυχημένο άντρα κρύβεται μια ισχυρή γυναίκα. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ και της συζύγου του Μεχριμπάν Αλίεβα, οι οποίοι βρίσκονται στην Αθήνα.

 

 

Η 50χρονη πρώτη κυρία του Αζερμπαϊτζάν αποκαλείται η «Σοφία Λόρεν του Καυκάσου» στη χώρα της και δεν είναι τυχαίο ότι καθορίζει το εθνικό  dress code.  Πολλές συμπατριώτισσες της θέλουν να μοιάζουν με εκείνη, ντύνονται όπως η Μεχριμπάν και ακολουθούν κατά γράμμα κάθε στιλιστική της επιλογή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2005 οι Sunday Times ανέφεραν ότι η Αλίεβα είχε «σημαντική συμβολή» στην απόφαση του συζύγου της να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του Αζερμπαϊτζάν. Σύμφωνα με τους Los Angeles Times η εντυπωσιακή Μεχριμπάν αναμένεται να θέσει υποψηφιότητα για να διαδεχθεί τον άνδρα της στην προεδρία.

 

Τα καλλίγραμμα πόδια της και τα σαρκώδη χείλη της,  καθηλώνουν τα ανδρικά βλέμματα. Ελάχιστοι μπορούν να φανταστούν ότι η αυτή η γυναίκα είναι γιαγιά. Έχει δύο κόρες και ένα γιο.

Η Αλίεβα εκτός από πανέμορφη είναι και ιδιαίτερα δραστήρια. Εκδίδει περιοδικά, ιδρύει ινστιτούτα και προεδρεύει  διαφόρων ιδρυμάτων και ομοσπονδιών, όπως της Αζέρικης Ομοσπονδίας Γυμναστικής. Επίσης έχει σαρώσει τις διακρίσεις. Συγκεκριμένα έχει αναδειχθεί Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Ουνέσκο για την προώθηση των προφορικών και μουσικών παραδόσεων, Γυναίκα της Χρονιάς στο Αζερμπαϊτζάν το 2005, βουλευτής από το ίδιο έτος, ενώ το 2007 λαμβάνει στην Μόσχα το Διεθνές Βραβείο Χρυσή Καρδιά.

 

 

 

 

Exit mobile version