ΦΩΤΟ- «Η σφαγή των μεταναστών»

 ΦΩΤΟ-«Η σφαγή των μεταναστών»

Τα περισσότερα ιταλικά ΜΜΕ διάλεξαν ένα διαφορετικό τρόπο να τιμήσουν τους νεκρούς της απίστευτης τραγωδίας της Λαμπεντούζα. Η Corriere della Sera επέλεξε να μη δημοσιεύσει στην πρώτη της σελίδα φωτογραφίες με πτώματα αλλά αντίθετα κάτω από τον τίτλο “Η σφαγή των μεταναστών, η Ιταλία στο πένθος” βλέπουμε φωτογραφίες  με επιζήσαντες και τις προσπάθειες των λιμενικών να τους περισυλλέξουν.

 Οι ψαράδες που κατάφεραν να σώσουν περίπου 150 λαθρομετανάστες διηγούνται την αγωνία των απελπισμένων ανθρώπων. Ξεχωρίζει η διήγηση για την περιπέτεια μιας νεαρής γυναίκας από την Ερυθραία που ενώ τη θεωρούσαν νεκρή, το μέλος της ακτοφυλακής που την έσωσε διαπίστωσε ότι ανέπνεε ακόμα και μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο. Ο συντάκτης της εφημερίδας Τζιαν Αντόνιο Στέλα γράφει: “Σήμερα είναι μια ημέρα θλίψης και πένθους. ‘Όμως, όταν τα δάκρυα στεγνώσουν και δείξουμε τους εγκληματίες αυτούς που ζουν από την εκμετάλλευση αυτών των απελπισμένων ανθρώπων, στοιβάζοντας 500 ανθρώπους σε ένα πλοιάριο μήκους μερικών μέτρων, τότε θα έχουμε πει όσα πρέπει.»

Στο ίδιο μήκος κύματος και η  La Stampa, αντί για νεκρούς, δημοσιεύει στην πρώτη της σελίδα  οικογενειακές φωτογραφίες που βρήκαν οι διασώστες στα πράγματα των ανθρώπων που επέζησαν. Ερωτευμένα ζευγάρια, οικογένειες και ευτυχισμένοι φίλοι ποζάρουν πριν ζήσουν την απόλυτη φρίκη.

“Η σφαγή της ντροπής” είναι ο τίτλος στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας Repubblica, η οποία δημοσιεύει μια φωτογραφία με δεκάδες πτώματα σε πράσινους πλαστικούς σάκους. Η τραγωδία ξεδιπλώνεται μέσα σε οχτώ σελίδες στην εφημερίδα που επισημαίνει ότι πρόκειται για τη “χειρότερη τραγωδία στη θάλασσα για λαθρομετανάστες”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ