ΦΩΤΟ-Αγόρι “φίδι” αλλάζει… δέρμα

ΦΩΤΟ-Αγόρι “φίδι” αλλάζει… δέρμα

Το «αγόρι φίδι» αλλάζει το δέρμα του κάθε 41 ημέρες από την ημέρα που γεννήθηκε και πρέπει να πλένεται με νερό κάθε μία ώρα για να μείνει ζωντανό.

Ο Ari Wibowo που γεννήθηκε πριν από 16 χρόνια στην Ινδονησία πάσχει από μια σπάνια φλεγμονώδη νόσο του δέρματος, που λέγεται Erythroderma και είναι γνωστή και ως «σύνδρομο του κόκκινου ανθρώπου».

Κάθε 41 ημέρες το δέρμα του ξεφλουδίζει και είναι υποχρεωμένος να χρησιμοποιεί συνεχώς ενυδατική κρέμα για να το προστατεύσει. Το δέρμα του μοιάζει φολιδωτό και τα μάτια του είναι κόκκινα με αποτέλεσμα να μην βλέπει καλά από το ένα μάτι και να δυσκολεύεται να φάει.

Αν το παιδί δεν ενυδατωθεί και δεν βραχεί με νερό κάθε λίγη ώρα, υπάρχει κίνδυνος να σκληρύνει τόσο που το παιδί να γίνει σαν γλυπτό!

 Οι γονείς του δεν έχουν τα χρήματα για να πληρώσουν μια κανονική θεραπεία αλλά το αγόρι προσπαθεί να ζει μια φυσιολογική ζωή αν και συχνά οι συνομήλικοί του τον αποφεύγουν. Λόγω της έλλειψης ενημέρωσης ο Ari δεν πηγαίνει στο σχολείο καθώς τόσο τα παιδιά όσο και οι καθηγητές ανησυχούν μήπως η ασθένειά του είναι μεταδοτική. Ένας ακόμα λόγος είναι οι δεισιδαιμονίες που επικρατούν στο χωριό του. Υπάρχουν κάτοικοι που πιστεύουν ότι η μητέρα του Ari όταν ήταν έγκυος βασάνισε μία σαύρα γι αυτό το παιδί γεννήθηκε έτσι.

Ari's condition gives his skin a scaly, snake-like appearance

His routine includes washing his body in water many times a day to keep his skin moist