ΠΓΔΜ: O πρόεδρος Ιβάνοφ καλεί τους πολιτικούς ηγέτες σε συνάντηση για εκτόνωση της κρίσης

Πρόσκληση τους πολιτικούς ηγέτες να συναντηθούν σήμερα προκειμένου να συζητήσουν τις δυνατότητες επίλυσης της δραματικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, απηύθυνε στο διάγγελμά του ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόρκι Ιβάνοφ, με αφορμή τις εξελίξεις στα Σκόπια.

“Σε αυτούς τους καιρούς της γενικής ανησυχίας σας καλώ να παραμείνετε ήρεμοι και να μην υποκύψετε σε διάφορες προκλήσεις και χειραγωγήσεις. Για να εκτονωθεί η κατάσταση και να αποτραπεί η βία καλώ όλα τα αρμόδια θεσμικά όργανα να δείξουν υπεύθυνη συμπεριφορά και να υπακούουν στους νόμους της χώρας. Οι βουλευτές είναι οι πιο υπεύθυνοι για να επανέλθει η κατάσταση σύμφωνα με το σύνταγμα, τους νόμους και τους κανόνες της βουλής οι οποίοι σήμερα παραβιάστηκαν. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του και έχει επίγνωση των συνεπειών. Δεν υπάρχει πρόβλημα που δεν μπορεί να ξεπεραστεί.

Καλώ τους ηγέτες σε μια συνάντηση αύριο για να εξετάσουμε τις επιλογές για μια λύση” δήλωσε ο Ιβάνοφ.

Μέχρι αυτή την ώρα υπάρχει συγκεντρωμένο πλήθος έξω από τη Βουλή αλλά επικρατεί ηρεμία.

Το κτίριο έχει εκκενωθεί πλήρως, αναφέρει το υπουργείο Εσωτερικών, σε όλες τις εισόδους υπάρχουν αστυνομικοί και γύρω από το κτίριο έχουν τοποθετηθεί μεταλλικά οδοφράγματα.

Σύμφωνα με την διευθύντρια του κεντρικού νοσοκομείου των Σκοπίων 42 άτομα τραυματίστηκαν στα επεισόδια στο κτήριο της Βουλής και ζήτησαν ιατρική βοήθεια μεταξύ των οποίων τρεις αστυνομικοί και άνδρες της ασφάλειας της Βουλής. Από τους τραυματίες τέσσερις παραμένουν για περαιτέρω νοσηλεία στο νοσοκομείο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.