Πέθανε ο σκηνοθέτης Ρόμπερτ Γουίλσον

Πέθανε ο σπουδαίος Αμερικανός σκηνοθέτης Ρόμπερτ Γουίλσον, μία από τις σημαντικότερες μορφές του παγκόσμιου θεάτρου.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, ο Ρόμπερτ Γουίλσον, γνωστός και στο ελληνικό κοινό, πέθανε στη Νέα Υόρκη, στα 83 του χρόνια.

Την είδηση του θανάτου του ανακοίνωσε το Watermill Center, το δημιουργικό κέντρο που ίδρυσε ο ίδιος.

«Παρά τη δύσκολη διάγνωση, την αντιμετώπισε με καθαρή σκέψη και αποφασιστικότητα», αναφέρει η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι «μέχρι την τελευταία στιγμή παρέμεινε αφοσιωμένος στη δημιουργία και τη δουλειά του».

Ο Γουίλσον είχε σημαντική καλλιτεχνική παρουσία και στην Ελλάδα. Το 2007 παρουσίασε το Κουαρτέτο του Χάινερ Μύλλερ στο Φεστιβάλ Αθηνών, στη συνέχεια, το 2012 την Οδύσσεια βασισμένη στο έπος του Ομήρου, αλλά και τον Οιδίποδα που ανέβασε το 2019 στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.

Το 2022 παρουσίασε την παράσταση Οθέλλος του Τζουζέπε Βέρντι στην Εθνική Λυρική Σκηνή σε σκηνοθεσία δική του, ενώ η τελευταία του παράσταση στην Ελλάδα ήταν οι Τρεις Ψηλές Γυναίκες του Εντουαρντ Άλμπι στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και στο Θέατρο Ολύμπια (2023-2024) με ελληνικό θίασο, Ρένη Πιττακή, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Λουκία Μιχαλοπούλου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK