Πέθανε ο ..Πόρσε

Ο Φέρντιναντ Αλεξάντερ Πόρσε, εγγονός του ιδρυτή της Γερμανικής εταιρείας κατασκευής σπορ αυτοκινήτων και σχεδιαστής της Πόρσε 911, πέθανε σήμερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο όμιλος.

“Λυπούμαστε για το θάνατο του Φέρντιναντ Αλεξάντερ Πόρσε”, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ομίλου Ματίας Μίλερ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

“Ως σχεδιαστής της Πόρσε 911, δημιούργησε στην εταιρεία μας ένα νέο πρότυπο που χαρακτηρίζει ακόμα και σήμερα τα σπορ αυτοκίνητα μας”, είπε, προσθέτοντας ότι “η φιλοσοφία του για σχεδιασμό ποιότητας είναι για εμάς μια κληρονομιά, που θα συνεχίσουμε να αγαπούμε και στο μέλλον”.

Γεννημένος στις 11 Δεκεμβρίου του 1935 στη Στουτγάρδη, ο Φέρντιναντ Αλεξάντερ Πόρσε–ο μεγαλύτερος από τα τέσσερα παιδιά του Φέρντιναντ Πόρσε του επονομαζόμενου και “Φέρι”, γιού του ιδρυτή της μάρκας-πέθανε σήμερα στο Σάλτσμπουργκ, σε ηλικία 76 ετών.

Είχε αναλάβει το στούντιο σχεδίασης της μάρκας το 1962 και ανέπτυξε την 911 που το 1963 εγκαινίασε μια νέα εποχή για την αυτοκινητοβιομηχανία.

Στη δεκαετία του 1970, ο Φέρντιναντ Αλεξάντερ Πόρσε ήταν επίσης υπεύθυνος για τη διαφοροποίηση της μάρκας μέσω αξεσουάρ μόδας, όπως τα γυαλιά τα ρολόγια ή τα είδη γραφείου. 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.