Πέθανε η δημοσιογράφος Barbara Walters

Πέθανε σε ηλικία 93 ετών, μία από τις μεγαλύτερες γυναίκες δημοσιογράφους του πλανήτη, η Barbara Walters, η οποία ήταν και η πρώτη γυναίκα παρουσιάστρια δελτίου ειδήσεων στις ΗΠΑ. Γεννημένη στη Βοστώνη, ξεκίνησε την καριέρα της το 1951. Είχε μία ανεπανάληπτη ικανότητα στην λήψη των συνεντεύξεων και ήταν ιδιαιτέρως δημοφιλής στο τηλεοπτικό κοινό. Καθιερώθηκε με το “Today Show” από τις αρχές της δεκαετίας του ’60, αλλά παρουσίασε πολλές διαφορετικές εκπομπές. Μεταξύ άλλων και τα “The View”, “20/20” και τα “ABC Evening News”.

Του Ιωσήφ Αβράμογλου

Η Barbara Walters πήρε συνέντευξη από κάθε έναν Πρόεδρο της Αμερικής και κάθε Πρώτη Κυρία από τον Richard Nixon μέχρι τον Barack Obama. Επίσης πήρε συνεντεύξεις και από τους Donald Trump και Joe Biden αλλά σε περιόδους που δεν ήταν πρόεδροι.

Άλλες μεγάλες προσωπικότητες από τους οποίους πήρε συνεντεύξεις είναι: ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Anwar Al Sadat, ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Menachem Begin, ο Σάχης της Περσίας Mohammad Reza Pahlavi, and his wife, ο Boris Yeltsin, Vladimir Putin, η Margaret Thatcher, ο Fidel Castro, η Indira Gandhi, ο ηγέτης της Λιβύης Muammar al-Gaddafi, ο Βασιλιάς Hussein της Ιορδανίας, ο Βασιλιάς Abdullah της Σαουδικής Αραβίας, ο Πρόεδρος της Βενεζουέλα Hugo Chávez, ο Michael Jackson, η Katharine Hepburn, ο Sir Laurence Olivier και πολλοί άλλοι.

Η Walters είχε αποσυρθεί εντελώς το 2016. Ενώ νωρίτερα, το 2007 είχε αποκτήσει το δικό της αστέρι στο Hollywood Walk of Fame.

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, για τρεις ώρες, από τις 10 μ.μ. μέχρι την 1 π.μ., ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή “Round Midnight, όπως έλεγε και η Ella Fitzgerald”, με πολλή και καλή μουσική). Twitter:@IosifAvramoglou Facebook.com/avramoglou Instagram:mus1cguru

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ