Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκαν οι αρχές ναυσιπλοΐας στον Περσικό Κόλπο, καθώς αναφέρθηκε πιθανή επίθεση σε πλοίο στα ανοικτά των ακτών του Άμπου Ντάμπι, πρωτεύουσας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
Σύμφωνα με οργανισμό που τελεί υπό τη διοίκηση του βρετανικού στρατού, το περιστατικό σημειώθηκε σε ένα φορτηγό πλοίο.
UKMTO WARNING INCIDENT 017-26
Click here for the full Warning ⤵️https://t.co/GyclnQWtVs#MaritimeSecurity #MarSec pic.twitter.com/4sOf6bI8RU
— UKMTO Operations Centre (@UK_MTO) March 10, 2026
Η φερόμενη επίθεση αυτή διευρύνει την ακτίνα των πληγμάτων που εξαπολύει το Ιράν κατά της ναυτιλίας κατά τη διάρκεια του πολέμου.
Το κέντρο Επιχειρήσεων Θαλάσσιου Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου (UKMTO) ανέφερε το συμβάν, σημειώνοντας ότι ο καπετάνιος του σκάφους παρατήρησε μια έκρηξη στη θάλασσα και άκουσε έναν ισχυρό κρότο σε πολύ κοντινή απόσταση.
Βίντεο που έχουν δημοσιευθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά δεν έχουν επαληθευτεί από τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, καταγράφουν τη στιγμή της έκρηξης.
🇺🇸🇮🇷A US strike on an Iranian ship in the Persian Gulf. pic.twitter.com/WRaZpHgL0w
— XTrive News (@Xtrivenews) March 10, 2026
