Περαστικοί έσωσαν κοριτσάκι που το άρπαξε άγνωστος από τα χέρια της γιαγιάς του

Άγνωστος προσπάθησε να απαγάγει ένα τρίχρονο κοριτσάκι από τα χέρια της γιαγιάς τoυ μέρα μεσημέρι, σε περιοχή στη Νέα Υόρκη. Ωστόσο, σώθηκε χάρη σε περαστικούς που ανέλαβαν ρόλο καλού Σαμαρείτη.

Ο 27χρονος Σαντιάγο Σαλσέδο προσέγγισε την 65χρονη γιαγιά που περπατούσε στον δρόμο κρατώντας από τη μεριά το χέρι της μικρής και από την άλλη τους δύο εγγονούς της, νηπιακής ηλικίας. Η ώρα ήταν 13.20 και το περιστατικό συνέβη σε κεντρικό δρόμο σε χωριό στη Σαρατόγκα, της περιφέρειας της Νέας Υόρκης.

Ο δράστης έριξε μία κουβέρτα γύρω από την 3χρονη και την άρπαξε, ενώ στη συνέχεια προσπάθησε να διαφύγει τρέχοντας στο τετράγωνο, σύμφωνα με αστυνομική πηγή. Η γιαγιά άρχισε να ουρλιάζει και περαστικοί καταδίωξαν τον Σαλσέδο που άφησε το παιδί.

Υπάλληλος σε κοντινό πρατήριο καυσίμων ανέλαβε δράση αμέσως μόλις ο δράστης άρπαξε το παιδί. “Σκούπιζα απέξω και ξαφνικά η κυρία πέρασε με τρία παιδιά. Ο τύπος την άρπαξε εκεί μπροστά. Εγώ σκέφτηκα ότι η οικογένεια χαζολογούσε” είπε ο 63χρονος Φερμίν Μπρασέρο, ο οποίος επεσήμανε ότι σύντομα αντιλήφθηκε ότι η απειλή ήταν πραγματική.

“Η γιαγιά ούρλιαζε πήρε το παιδί!” και τότε εγώ και κάνα δυο άνθρωποι τρέξαμε από πίσω του” περιέγραψε ο υπάλληλος το περιστατικό.

Ο 27χρονος άφησε το παιδί να φύγει και προχώρησε να πάρει το σκούτερ του. “Έφυγε με το μηχανάκι. Ίσως μισό μίλι πιο κάτω, εγκατέλειψε το σκούτερ. Μετά άρχισε να περπατά λες και δεν είχε γίνει τίποτα. Ήταν άστεγος. Ήταν εντελώς τρελό!” είπε ο άνδρας.

απαγωγή γιαγιά Νέα Υόρκη

Η αστυνομία συνέλαβε τον Σαλσέδο αργότερα. Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απαγωγή, απόπειρα παραγωγής, παράνομη φυλάκιση και κίνδυνο για την ευημερία ενός παιδιού, σύμφωνα με τους νομικούς όρους.

απαγωγή γιαγιά Νέα Υόρκη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ