Πέντε τραυματίες από σφαίρες σε επεισόδια στα σύνορα Βραζιλίας-Βενεζουέλας

Δύο ασθενοφόρα που μετέφεραν πολίτες που τραυματίστηκαν από σφαίρες κατά τη διάρκεια επεισοδίων με τις δυνάμεις ασφαλείας της Βενεζουέλας εισήλθαν στη Βραζιλία το Σάββατο, καταφέρνοντας να περάσουν τα σύνορα μολονότι ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο έχει δώσει διαταγή να κλείσουν, ανακοίνωσαν οι βραζιλιάνικες αρχές.

Οι δύο τραυματίες έχουν ήδη εισαχθεί στο γενικό νοσοκομείο της Χοράιμα, στην πόλη Μπόα Βίστα, 215 χιλιόμετρα από τα σύνορα, και οι άλλοι τρεις αναμένεται να φθάσουν στο νοσοκομείο σύντομα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Πολιτείας Χοράιμα (βόρεια), διευκρινίζοντας ότι η κατάσταση και των πέντε ανθρώπων αυτών είναι «σοβαρή».

Προχθές Παρασκευή, 13 τραυματίες από τη Βενεζουέλα είχαν ήδη διακομιστεί στο ίδιο νοσοκομείο.

Τα ασθενοφόρα μπόρεσαν να περάσουν τα σύνορα που ο πρόεδρος Μαδούρο έδωσε εντολή να κλείσουν την Πέμπτη για να εμποδίσει την έλευση της ανθρωπιστικής βοήθειας που ήθελε να μπει στη χώρα το Σάββατο ο ηγέτης της αντιπολίτευσης και αυτοανακηρυγμένος πρόεδρος Χουάν Γκουαϊδό.

Η γιατρός Κάρλα Σερβίτα, που επέβαινε στο ένα από τα ασθενοφόρα, είπε σε δημοσιογράφους ότι αναμένεται να φθάσουν πολλοί ακόμη τραυματίες στη Βραζιλία, καθώς εκτυλίσσονται βίαιες συγκρούσεις στην άλλη πλευρά των συνόρων, στη Σάντα Ελένα δε Ουαϊρέν, περίπου 20 χιλιόμετρα από τα σύνορα Βενεζουέλας-Βραζιλίας.

Εκπρόσωπος της μη κυβερνητικής οργάνωσης Foro Penal δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από «τη στρατιωτική καταστολή».Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ