Πάτρικ Γκασιένικα: Νεκρός σε τροχαίο με μηχανή ο Αμερικανός Ολυμπιονίκης του σκι

Ο Αμερικανός Ολυμπιονίκης στα άλματα στο σκι, Πάτρικ Γκασιένικα, 24 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο ατύχημα οδηγώντας μοτοσυκλέτα.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι μετέβη στον τόπο ενός ατυχήματος με δύο οχήματα στο οποίο ενεπλάκη μια μοτοσικλέτα στο Ιλινόις το βράδυ της Δευτέρας και ο Γκασιένικα, ο οποίος οδηγούσε τη μοτοσικλέτα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Northwestern Medicine McHenry, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του από το ιατρικό προσωπικό.

Ο Τρέισι Ντίκενς, επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος του Μπουλ Βάλεϊ, δήλωσε ότι η προκαταρκτική έρευνα δείχνει ότι η μοτοσικλέτα «βγήκε εκτός ελέγχου και διέσχισε την κεντρική λωρίδα κυκλοφορίας».

Ο Γκασιένικα, ο οποίος γεννήθηκε στο Mchenry του Ιλινόις, εκπροσώπησε τις ΗΠΑ στους πρώτους του Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο το 2022.

Έκανε το ντεμπούτο του στη Διεθνή Ομοσπονδία Χιονοδρομίας (FIS) στο άλμα με σκι το 2015 και στη συνέχεια εκπροσώπησε τις Ηνωμένες Πολιτείες στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Χιονοδρομίας Νέων της FIS το 2016 και το 2017, καθώς και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκανδιναβικού Σκι της FIS το 2019 στο Seefeld, ανέφερε η USA Nordic σε ανακοίνωση που δημοσίευσε η U.S. Ski & Snowboard ανακοινώνοντας τον θάνατό του.

«Η USA Nordic και η κοινότητα του Ski Jumping θλίβονται όταν μαθαίνουν για τον θάνατο του Πάτρικ Γκασιένικα», ανέφερε η USA Nordic σε ανακοίνωσή της στο Twitter.

«Ένας χειμερινός Ολυμπιονίκης του Πεκίνου το 2022, ο Πάτρικ ήταν ένας απίστευτος αθλητής, συμπαίκτης και φίλος».

Πρόσθεσαν: «Θα μας λείψει πολύ. Αναπαύσου εν ειρήνη, Πάτρικ».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ