Πατέρας με τα όλα του

Ο αρχηγός του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και πολιτικός αντίπαλος της Άνγκελα Μέρκελ, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, θα πάρει άδεια πατρότητας για να ασχοληθεί με την κόρη του που γεννήθηκε τον Απρίλιο, ανακοίνωσε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας “Bild”. “Αυτό το καλοκαίρι θα πάρω τρεις μήνες χωρίς πολιτική δραστηριότητα ώστε να μπορέσει η σύντροφός μου να επιστρέψει στη δουλειά της”, εξηγεί ο πολιτικός, εκφράζοντας την έκπληξή του για το γεγονός ότι η απόφασή του αυτή μπορεί να δημιουργεί ερωτήματα.

“Αυτό δείχνει πως η συμβατότητα ανάμεσα στην επαγγελματική δραστηριότητα και την ανατροφή των παιδιών δεν θεωρείται πάντα φυσιολογική στη Γερμανία. Είναι μια κατάσταση πολύ διαφορετική απ’ αυτή της Γαλλίας ή της Σκανδιναβίας”, λέει ο Γκάμπριελ, πιθανός υποψήφιος για να ηγηθεί του ψηφοδελτίου του κόμματός του εναντίον της Άγγελας Μέρκελ στις επόμενες εκλογές.

Η σύντροφος του Γκάμπριελ “είναι οδοντίατρος στο Μαγδεμβούργο και θέλει φυσικά να επαναλάβει τη δραστηριότητά της”, εξηγεί.

Από το 2007, οι γονείς στη Γερμανία μπορούν να μοιράζονται μια γονική άδεια μέχρι 14 μηνών και ο μισθός του αδειούχου γονέα καλύπτεται εν μέρει (με ανώτατο όριο τα 1.800 ευρώ το μήνα).

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ