Παρίσταναν τους αστροναύτες και απέσπασαν από επιχειρηματία 178.000 ευρώ

Δύο άνδρες από την Ινδία προσποιούμενοι ότι είναι υπάλληλοι της NASA κατάφεραν να εξαπατήσουν έναν επιχειρηματία ο οποίος επένδυσε 178.000 ευρώ σε “μαγικές” πλάκες χαλκού.

Ο Βιρεντέρ Μοχάν Μπραρ και ο γιος του Νιτίν Μοχάν Μπραρ, έπεισαν τον επιχειρηματία ότι εργάζονταν στην αμερικανική διαστημική υπηρεσία και ότι είχαν εφεύρει μία συσκευή, ένα “κεραυνόπληκτο σπάνιο κομμάτι χαλκού” με την ικανότητα να συλλέγει ρύζι. Όπως του είπαν, αν οι δοκιμές ήταν επιτυχημένες θα πωλούσαν τη συσκευή στη NASA έναντι του ποσού των 4,2 τρισ. ευρώ.

Ο επιχειρηματίας άρχισε να υποψιάζεται ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, καθώς οι δοκιμές της συσκευής ακυρώνονταν συνεχώς λόγω κακοκαιρίας και στράφηκε στην αστυνομία που ξεσκέπασε τη δράση των δύο απατεώνων.

Όπως ανακοινώθηκε από τις Αρχές σε συνέντευξη Τύπου, ο μαγικός συλλέκτης ρυζιού δεν ήταν παρά ένα κομμάτι χαλκού πασαλειμμένο με υγρό μαγνήτη, που προσείλκυε κόκκους ρυζιού στους οποίους είχαν εισαγάγει νωρίτερα συρμάτινα καλώδια για να εξαπατήσουν τον επιχειρηματία.

Πηγή πληροφοριών: Espresso

Πηγή ΦΩΤΟ: abc.net.au/Twitter/ Bhishima Singnh

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.