Πάρις Χίλτον: Σοκάρει η κατάθεσή της για την κακοποίηση που υπέστη στο σχολείο της – ΒΙΝΤΕΟ

Σε ειδική επιτροπή της Γερουσίας στη Γιούτα κατέθεσε η Πάρις Χίλτον, για την κακοποίηση που υπέστη ως έφηβη όταν φοιτούσε ως εσωτερική μαθήτρια σε σχολείο, όπου μεταξύ άλλων οι τιμωρίες περιλάμβαναν ξυλοδαρμούς, τη λήψη μυστηριωδών χαπιών, στον εξαναγκασμό σε απομόνωση ενώ ήταν γυμνή. Η επιχειρηματίας και κληρονόμος προσπαθεί να βοηθήσει στην έγκριση νόμου για τα “προβληματικά παιδιά”, παιδιά που υπέστησαν κακοποίηση. Η ίδια μίλησε περιγραφικά για τη σωματική και ψυχολογική της κακοποίηση λέγοντας ότι ήταν σαν κόλαση επί γης.

“Είμαι επιζών θεσμικής κακοποίησης και μιλώ σήμερα εκ μέρους εκατοντάδων χιλιάδων παιδιών που αυτήν τη στιγμή βρίσκονται σε τέτοια ιδρύματα σε όλες τις ΗΠΑ. Τα τελευταία 20 χρόνια έχω έναν επαναλαμβανόμενο εφιάλτη όπου με απαγάγουν στο μέσο της νύχτας από δύο αγνώστους, με γδύνουν και μου κάνουν σωματικό έλεγχο και με κλειδώνουν σε ένα ίδρυμα. Μακάρι να μπορούσα να πω ότι αυτός ο εφιάλτης είναι απλώς ένα όνειρο, αλλά δεν είναι. Με ρώτησαν αν προτιμώ τον σκληρό ή τον εύκολο τρόπο” είπε ενώ λύγιζε τη στιγμή της κατάθεσης, ενώ συνέχισε: “Με έβγαλαν σηκωτή από το σπίτι μου ενώ ούρλιαζα για βοήθεια από τους γονείς μου. Με μετέφεραν στο αεροδρόμιο και αποχωρίστηκα απ’ ό,τι και απ’ όλους όσους γνώριζα και αγαπούσα. Δεν είχα ιδέα τι συνέβαινε ή πού πήγαινα ώσπου προσγειωθήκαμε. Έτσι έμαθα τη Γιούτα” είπε λέγοντας ότι στο τέλος κατέληξε στο σχολείο Πρόβο Κάνιον. “Κακοποιήθηκα λεκτικά, ψυχολογικά και σωματικά σε καθημερινή βάση. Με απέκλεισαν από τον έξω κόσμο, απογυμνώθηκα απ’ όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν μου επιτρεπόταν να είμαι ο εαυτός μου”. Υποστήριξε ακόμη ότι χωρίς διάγνωση ιατρική της επέβαλαν να πάρει φαρμακευτική αγωγή που με έκανε να αισθάνομαι ζαλισμένη και εξαντλημένη. Δεν ανέπνεα καθαρό αέρα ούτε είδα το φως του ήλιου για 11 μήνες/ Δεν υπήρχε ιδιωτικότητα -κάθε φορά που χρησιμοποιούσα το μπάνιο ή έκανα ντους- με κατέγραφαν. Στα 16 σου χρόνια, σαν παιδί, αισθανόμουν τα επίμονα μάτια τους στο γυμνό μου κορμί. Ήμουν ένα παιδί και αισθανόμουν παραβιασμένη κάθε μέρα” περιέγραψε η πασίγνωστη κληρονόμος. “Έκλαιγα κάθε βράδυ για να κοιμηθώ, προσευχόμουν να ξυπνήσω απ’ αυτόν τον εφιάλτη” περιγράφοντας το προσωπικό ως “διαβολικό και σαδιστικό” ενώ μια φορά την πέταξαν στην απομόνωση χωρίς αφορμή. “Εκείνο το μικρό δωμάτιο γεμάτο σημάδια βασανισμών και ξεραμένου αίματος, χωρίς αποχωρητήριο, είναι μια από τις πιο ζωντανές και τραυματικές αναμνήσεις που έχουν στιγματίσει τη ζωή μου. Έδεναν τα παιδιά, τα χτυπούσαν, τα πετούσαν στους στοίχους, τα έπνιγαν και τα κακοποιούσαν σεξουαλικά” είπε μεταξύ άλλων.

Σημειώνεται ότι ιδρύματα που αυτοχαρακτηρίζονταν ως “θεραπευτικά οικοτροφεία” ή “οικοτροφεία συναισθηματικής ανάπτυξης” στην πολιτεία, έπαιρναν προβληματικούς εφήβους και αμείβονταν για να τους… αναμορφώσουν. Η Χίλτον προσέφερε την προσωπική της εμπειρία σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας τέτοιων σχολείων, καθώς οι γονείς της την έστειλαν σ’ ένα τέτοιο σχολείο, στο Σολτ Λέικ Σίτι, όταν ήταν 17 χρονών. Σημείωσε ότι την πήραν από το κρεβάτι της μέσα στη νύχτα και τη μετέφεραν στο ίδρυμα αυτό όπου παρέμεινε για 11 μήνες και στη διάρκεια της παραμονής της κακοποιήθηκε ψυχολογικά και σωματικά από το προσωπικό.

“Έδεναν τα παιδιά, τα χτυπούσαν, τα πετούσαν σε τοίχους, τα έπνιγαν και τα κακοποιούσαν σεξουαλικά συχνά στο σχολείο μου. Δεν μπορούσα να τα αναφέρω αυτά γιατί η επικοινωνία με την οικογένειά μου καταγραφόταν και λογοκρινόταν. Και αυτό που είναι αηδιαστικό είναι ότι το πρόγραμμα δεν λογοκρίνει μόνο την επικοινωνία με την οικογένεια αλλά με ολόκληρο τον κόσμο απέξω, οπότε δεν υπήρχε τρόπος να ζητήσουμε βοήθεια… Το να μιλάω για κάτι τόσο προσωπικό είναι ακόμη τρομακτικό” πρόσθεσε η Χίλτον, αλλά συνέχισε λέγοντας: “Δεν μπορώ να κοιμηθώ το βράδυ ξέροντας ότι υπάρχουν παιδιά που βιώνουν την ίδια κακοποίηση που εγώ και τόσοι άλλοι έχουμε περάσει, ούτε εσείς θα έπρεπε να μπορείτε”.

Το μέτρο κατά αυτών των σχολείων πέρασε ομόφωνα μετά την κατάθεση της Χίλτον που συγκλόνισε τους γερουσιαστές και τώρα θα έρθει στην ολομέλεια της Γερουσίας της Γιούτα για ψηφοφορία.

Πηγή: Skynews, Fox 13 News

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ