Παρενοχλούσαν σεξουαλικά τα παιδιά τους, όμως έμειναν ελεύθεροι – Οι ζωγραφιές των ανηλίκων ανοίγουν ξανά την υπόθεση

Σάλος έχει προκληθεί στην Τουρκία μετά την απόφαση της εισαγγελέως να αφήσει ελεύθερους τη μητέρα και τον πατριό δύο παιδιών, τα οποία κακοποιούνταν σεξουαλικά.

Πριν από περίπου έναν χρόνο η γιαγιά των παιδιών κατήγγειλε ότι το δεκάχρονο αγόρι και το επτάχρονο κορίτσι κακοποιούνταν σεξουαλικά από τη μητέρα, τον πατριό, αλλά και τον θείο τους. Η υπόθεση έφθασε στο δικαστήριο που αποφάσισε πριν από μερικές μέρες να τους αφήσει ελεύθερους με το αιτιολογικό ότι δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία. Την ίδια μέρα, όμως, η υπόθεση επανήλθε στο προσκήνιο. Δόθηκαν στη δημοσιότητα κάποια χαρακτηριστικά σκίτσα που καταδεικνύουν την ενοχή των κατηγορουμένων.

Συγκεκριμένα, παιδοψυχολόγος ζήτησε από τα παιδιά να περιγράψουν με ζωγραφιές τι ακριβώς ζούσαν στο σπίτι και αυτά φρόντισαν να το… δείξουν. Εκείνο που μπορεί να παρατηρήσει κανείς στα σκίτσα είναι πως τα πρόσωπα των ενηλίκων χαμογελούν, ενώ τα πρόσωπα των παιδιών έχουν γκριμάτσες φόβου και τρόμου.

Έτσι έχει δημιουργηθεί σάλος στην Τουρκία, ενώ στα social media κυριαρχεί ένα hastag, το #ElmalıDavası, θέλοντας να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο με αποτέλεσμα η υπόθεση να αναμένεται να ανοίξει ξανά.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ