Παραλήρημα Μπαχτσελί: Οι Έλληνες διέπραξαν γενοκτονία το 1821, θα πληρώσουν το τίμημα

Σε νέο παραλήρημα προχώρησε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος Εθνικιστικής Δράσης και κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, κατηγορώντας τους Έλληνες για γενοκτονία και εξαπολύοντας απειλές. Με σειρά αναρτήσεών του στο twitter o Μπαχτσελί αρχικά εξέφρασε τις ευχές του για την αρχή του Ραμαζανιού και στη συνέχεια ξέσπασε κατά της Ελλάδας.

Καταδίκασε τον βανδαλισμό στην Επισκοπή Λεμεσού, όπου άγνωστοι έγραψαν, με μπλε μπογιά, συνθήματα και σχεδίασαν ελληνικές σημαίες και σταυρούς στους τοίχους του τζαμιού της περιοχής, με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, γράφοντας: “Καταδικάζω τις επιθέσεις μίσους σε τζαμί στη Λεμεσό της Κύπρου. Αυτοί που τραγουδούσαν συνθήματα θανάτου για τους Τούρκους με την αφορμή της 200ής επετείου του 1821 από την εξέγερση του Μοριά, και αυτοί που ζωγράφισαν σταυρούς με μπλε μπογιές στους τοίχους του τζαμιού είναι απαίσιοι, δειλοί και αμαρτωλοί”.

Στη συνέχεια επεσήμανε ότι η εξέγερση του Μοριά “είναι μία από τις πιο αιματηρές και συντριπτικές καταστροφές που σημάδεψαν το παρελθόν του τουρκικού έθνους. Και σ’ αυτήν την εξέγερση μία πραγματική γενοκτονία έλαβε χώρα. Σχεδόν 40.000 Τούρκοι μουσουλμάνοι σκοτώθηκαν. Το ειρωνικό είναι που η ανθρωπότητα παραμένει ακόμη σιωπηλή απέναντι σ’ αυτήν τη μαζική δολοφονία” συνεχίζει το παραλήρημά του ο αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος της Τουρκίας. Και δεν σταμάτησε εκεί. Απηύθυνε συμβουλές στα εγγόνια των δολοφόνων: “Η συμβουλή μου στα εγγόνια των δολοφόνων που τρέφονται από το αίμα των μουσουλμάνων Τούρκων είναι να μην εξαντλούν την υπομονή μας και αμέσως να αφήσουν τις προκλήσεις και τις παρενοχλήσεις, Επειδή η σελίδα του επαναληπτικού αγώνα για την εξέγερση του Μοριά δεν έχει γίνει ακόμη θεατή, ο λογαριασμός αυτός δεν έχει κλείσει ακόμη. Με αυτήν την αφορμή, εύχομαι το έλεος του θεού στους μουσουλμάνους Τούρκους που μαρτύρησαν στην εξέγερση του Μοριά και έχασαν τις ζωές τους μπαίνοντας στο τούνελ της βίας και του τρόμου. Τους θυμάμαι όλους με σεβασμό και ευγνωμοσύνη. Το αίμα μας είναι ακόμη στο έδαφος, όταν έρθει η μέρα θα πληρωθεί το τίμημα από την αντίπαλη πλευρά”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ