Πάπας: «Όχι» σε πολιτική εκμετάλλευση του ταξιδιού στη Λέσβο

«Όχι σε πολιτική εκμετάλλευση του ταξιδιού του στη Λέσβο» είπε ο Παπάς Φραγκίσκος συνομιλώντας με δημοσιογράφους κατά την πτήση επιστροφής του στη Ρώμη.

«Δεν μπορεί να υπάρξει καμία πολιτική εκμετάλλευση» από τη στιγμή που τις συμφωνίες ανάμεσα σε ΕΕ και Τουρκία δεν τις γνώριζα καλά, τις είχα διαβάσει μόνον στον Τύπο, δήλωσε ο Πάπας κατά την πτήση προς την αιώνια πόλη, όπως αναφέρουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Φραγκίσκος αποκάλυψε ότι αποδέχθηκε αμέσως με χαρά πρόταση συνεργάτη του να φιλοξενήσει κάποιους πρόσφυγες. Υπογράμμισε, δε, ότι τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, έπειτα από συνεννόηση με τις ιταλικές και ελληνικές αρχές.

Ο Ποντίφικας αποσαφήνισε ότι δεν έκανε επιλογή μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων, αλλά ότι οι τρεις αυτές οικογένειες είχαν πλήρη και έγκυρα έγγραφα. «Δεν πρόκειται για προνόμιο, είναι όλοι τέκνα του Θεού», τόνισε ο Φραγκίσκος.

Υπογράμμισε, τέλος, ότι πρέπει να υπάρξει μεγάλη ευθύνη σε ό,τι αφορά τη φιλοξενία, διότι «πρέπει να επιδείξουμε, ακριβώς, ευθύνη στο πώς θα καταφέρουμε να εντάξουμε τους ανθρώπους αυτούς».

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ