Πάπας Φραγκίσκος: Η καρδιά μας ματώνει για το θάνατο των αδελφών μας

Πάπας Φραγκίσκος: Η καρδιά μας ματώνει για το θάνατο των αδελφών μας

Ο πάπας Φραγκίσκος θρήνησε το Σάββατο το βράδυ το δράμα των μεταναστών και τις «τραγωδίες που συμβαίνουν με ταχείς ρυθμούς» σε μήνυμά του προς τον στον επίσκοπο της νήσου Λαμπεντούζα στη νότια Ιταλία. «Ένα χρόνο μετά το πρόβλημα της μετανάστευσης επιδεινώνεται και άλλες τραγωδίες έχουν δυστυχώς συμβεί και μάλιστα με ταχείς ρυθμούς», έγραψε ο πάπας σε αυτό το μήνυμα, ένα χρόνο μετά την επίσκεψή του στο νησί.

«Η καρδιά μας ματώνει για το θάνατο των αδελφών μας που αντιμετωπίζουν εξαντλητικές διαδρομές για να ξεφύγουν από τις τραγωδίες, τη φτώχεια, τους πόλεμους, τις συγκρούσεις, που συχνά συνδέονται με τις διεθνείς πολιτικές» , πρόσθεσε ο πάπας. Ο Φραγκίσκος ζήτησε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της μετανάστευσης «όχι με τη λογική της αδιαφορίας, αλλά με τη λογική της φιλοξενίας και της ανταλλαγής για την προστασία και την προώθηση της αξιοπρέπειας κάθε ανθρώπου».

Ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας πήγε στις αρχές Ιουλίου 2013, στο νησί της Λαμπεντούζα για να αποτίσει φόρο τιμής στους εκατοντάδες μετανάστες από την Αφρική, που έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να διασχίσουν τη Μεσόγειο σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής. Η Ιταλία έλαβε περισσότερη υποστήριξη από τη Frontex, τον οργανισμό που ελέγχει τα σύνορα της Ευρώπης, και πρόσθετη υποστήριξη για να διαχειριστεί το κύμα των μεταναστών. Αλλά ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και ιδίως τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης, μεγαλύτερη αλληλεγγύη στην προσπάθεια που κάνει στην υποδοχή των μεταναστών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ