Παντρεμένη ψυχολόγος απολύθηκε λόγω της σεξουαλικής σχέσης με ασθενή της

Η σεξουαλική σχέση με ασθενή της κόστισε σε μία ψυχολόγο του εθνικού συστήματος υγείας (ΝΗS) της Βρετανίας τη δουλειά της. Κατά την εξέταση της υπόθεσης από το Πειθαρχικό, έγινε γνωστό ότι η δρ. Έλινορ Χάρπερ έκλεινε “καυτά” ραντεβού με τον ασθενή της σε δωμάτια ξενοδοχείου αφού αγκαλιάζονταν και φιλιόνταν μετά τις ιδιωτικές συνεδρίες τους. Η Χάρπερ που την εποχή της σεξουαλικής σχέσης με τον ασθενή της, ήταν παντρεμένη, άρχισε να εργάζεται σε μονάδα του NHS, τον Αύγουστο του 2017. Η δουλειά της ήταν η θεραπεία ασθενών με σύνθετες ψυχολογικές δυσκολίες.

Τον Φεβρουάριο του 2018 άρχισε να έχει συνεδρίες με ασθενή που είχε ιστορικό σε θέματα ψυχικής υγείας. Το Πειθαρχικό Συμβούλιο ενημερώθηκε ότι κατά τις συνεδρίες αυτές, ο ασθενής είπε στη δρ. Χάρπερ ότι την αγαπούσε και το ζευγάρι αγκαλιάστηκε όταν ολοκληρώθηκε η ιδιωτική συνεδρία τους τον Νοέμβριο του 2018. Στην επόμενη συνεδρία το ζευγάρι αντάλλαξε μια αγκαλιά και φιλήθηκε όταν η γιατρός είπε στον ασθενή της ότι ήταν ερωτευμένη μαζί του. Η σχέση τους έγινε πολύ έντονη αρκετά σύντομα, καθώς το ζευγάρι άρχισε να μιλά και να ανταλλάσσει μηνύματα καθημερινά, ενώ συναντήθηκαν δύο φορές σε ξενοδοχείο τον Δεκέμβριο του 2018. Παράλληλα, άρχισαν οι επισκέψεις στα σπίτια του ενός και του άλλου. “Σ’ αγαπώ επίσης, δεν μπορούσα να το παραδεχθώ στον εαυτό μου αμέσως. Αλλά από τη μέρα που με κράτησες και χάιδεψες την πλάτη μου και κοίταξες βαθιά στα μάτια μου, ξεκίνησε η πλημμύρα και η αγάπη μου για εσένα ρέει μέσα μου. Τώρα δεν μπορεί να σταματήσει. Είμαστε σαν δύο άστρα που συγκρούστηκαν”. Σχολιάζοντας την πρώτη τους αγκαλιά, η γιατρός του έγραψε “έμπλεξα”. Ο ασθενής κατέθεσε πως η γιατρός του είπε ότι ήταν παντρεμένη αλλά ότι δεν ήθελε πλέον να είναι με τον σύζυγό της. Εκείνος της είπε “δεν είναι σωστό, υποτίθεται ότι είσαι η ψυχολόγος μου” και αυτή απάντησε: “είναι σωστό, οι άνθρωποι έχουν διαφορετικές οπτικές”. Παράλληλα, του επέτρεψε να ανοίξει λογαριασμούς σε πλατφόρμες στοιχηματισμού, παρά το γεγονός ότι είχε πρόβλημα με τον τζόγο. Η ίδια η δρ. Χάρπερ, ενώπιον του Πειθαρχικού, είπε ότι ο ασθενής της ήθελε να κρατήσουν μυστική τη σχέση τους καθώς ήταν τρομοκρατημένος ότι η πρώην σύζυγός του δεν θα του επέτρεπε να βλέπει τα παιδιά του αν το ανακάλυπτε.

“Μισούσα που η σχέση μας ήταν μυστικό. Φυσικά και ανησυχούσα για το τι θα πίστευαν οι άλλοι άνθρωποι και πώς θα μας έκριναν όταν η αλήθεια θα αποκαλυπτόταν . Η σχέση τους τελείωσε τον Απρίλιο του 2019. Αφού πήρε αναρρωτική άδεια, έδωσε την παραίτησή της τον Ιούλιο του 2019 και έφυγε από την εργασία της τον Οκτώβριο του ίδιου έτους. Αλλά τον Σεπτέμβριο του 2019 η πρώην σύζυγος του ασθενούς κατέθεσε αναφορά για εκείνη υποστηρίζοντας ότι η γιατρός την “έπεσε” στον άνδρα και διατηρούσε σεξουαλική σχέση μαζί του. Η γιατρός διέψευσε την καταγγελία αλλά μετά την έρευνα αποδείχθηκε η κατάχρηση της θέσης εμπιστοσύνης και έτσι απολύθηκε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ