Πανηγυρίζει ο Ερντογάν: Μεγαλύτερο απ’ όσο είχε εκτιμηθεί αρχικά το κοίτασμα φυσικού αερίου στη Μαύρη θάλασσα

Την ανακάλυψη συνολικά 405 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα, ανακοίνωσε σε πανηγυρικό κλίμα το απόγευμα του Σαββάτου, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε την ανακάλυψη πρόσθετων αποθεμάτων αερίου στη Μαύρη Θάλασσα με τα συνολικά αποθέματα – σύμφωνα με τους υπολογισμούς του – να ανέρχονται σε 405 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα. Μιλώντας στους Τούρκους που εργάζονται στο γεωτρύπανο Fatih, τόνισε πως: «Δώσαμε στο έθνος μας τα καλά νέα που περίμενε εδώ και χρόνια, ως αποτέλεσμα της επιμελούς και επιτυχημένης δουλειάς σας» για να επισημάνει στη συνέχεια: «Εκ μέρους μου και του έθνους, σας ευχαριστώ όλους».

Ταυτόχρονα ο «σουλτάνος» συνεχάρη ολόψυχα και τις ομάδες που εργάζονται στο Barbaros, το Oruc Reis, το Yavuz και το Kanuni, λέγοντας πως ελπίζει ο Αλλάχ να βρίσκεται στο πλευρό τους.

«Το πλοίο μας συνέχισε να λειτουργεί μετά την ανακάλυψη του πρώτου πεδίου φυσικού αερίου. Κατά τη διάρκεια νέων μελετών, ανακαλύφθηκαν άλλα 85 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου. Ο συνολικός όγκος είναι τώρα 405 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα» υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Με πληροφορίες από το Anadolu

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ