Πακιστάν: Επιδρομή με μη επανδρωμένο

Πακιστάν: Επιδρομή με μη επανδρωμένο

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε επιδρομή που πιθανολογείται ότι έκανε ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στο Πακιστάν, κατά μήκος των συνόρων με το Αφγανιστάν.

Το αεροσκάφος στοχοθέτησε ένα σπίτι στην περιοχή Μιρ Άλι, στο Βόρειο Ουαζιριστάν, όπου εξτρεμιστές που θεωρείται ότι συνδέονται με την αλ Κάιντα βρίσκουν ασφαλή καταφύγια.

«Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν αφού δύο πύραυλοι έπληξαν το οίκημα», δήλωσε ένα αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί. «Η ταυτότητα αυτών οι οποίοι σκοτώθηκαν δεν είναι γνωστή ακόμη».

Αυτή ήταν η πρώτη επίθεση μετά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζον Κέρι στο Ισλαμαμπάντ νωρίτερα αυτόν τον μήνα, όταν δήλωσε ότι οι επιδρομές των μη επανδρωμένων τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών στο Πακιστάν μπορεί να τερματιστούν «σύντομα».

Η νέα κυβέρνηση υπό τον πρωθυπουργό Ναουάζ Σαρίφ, η οποία σχηματίστηκε μετά τις εκλογές του Μαΐου, εκδηλώνει την αντίθεσή της στις επιθέσεις του είδους αυτού, επιχειρηματολογώντας ότι στοιχίζουν τη ζωή σε αμάχους και παραβιάζουν την εθνική κυριαρχία της χώρας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ