Όχι στον Υβ Μερς για την ΕΚΤ

Όχι στον Υβ Μερς για την ΕΚΤ

Αρνητική απάντηση έλαβε ο Λουξεμβούργιος Υβ Μερς για τον διορισμό του στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ, εξαιτίας μιας γυναίκας, ή μάλλον έλλειψης αυτής…

Η έλλειψη γυναικείας εκπροσώπησης στο ανώτατο αυτό νευραλγικό όργανο, οδήγησε την επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου να λάβει αυτή την απόφαση.

Παρόλο που η θέση είναι κενή από τον περασμένο Μάιο, στη σύνοδό τους στο Στρασβούργο, τα μέλη της επιτροπής σε ανακοίνωσή τους ζητούν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να «αποσύρει την πρόταση» για τον διορισμό του Μερς στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ.

Οι ευρωβουλευτές από άπασες της πτέρυγες επέμειναν πως η απόφασή τους δεν έχει σχέση και «δεν αμφισβητεί στο ελάχιστο τις ικανότητες του κου Μερς», σημερινού διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας του Λουξεμβούργου.

«Κάνουμε έναν διαχωρισμό ανάμεσα στο πρόσωπο και τις αρχές. Δεν έχουμε τίποτε εναντίον σας. Όμως είναι δυνατόν να υπάρχει ένα συμβούλιο αποτελούμενο αποκλειστικά από άνδρες έως το 2018; Τι θα σκεφθούν οι ευρωπαίοι πολίτες, τη στιγμή που έχουν αρχίσει να στρέφουν την πλάτη τους στην Ευρώπη;», αναρωτήθηκε η Σιλβί Γκουλάρ, της ομάδος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών.

 

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ