“Όχι” στην έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ

“Όχι” στην έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ

 

Ο ηγέτης του βρετανικού Εργατικού Κόμματος Εντ Μίλιμπαντ δεσμεύθηκε ότι δεν θα επιτρέψει στη Βρετανία να «υπνοβατήσει» προς την έξοδο από την Ε.Ε.

«Βλέπουμε να αυξάνεται ολοένα και περισσότερο ο ευρωσκεπτικισμός στη βρετανική κοινή γνώμη. Βλέπουμε υπουργούς αυτής της κυβέρνησης να ζητούν ανοικτά την αποχώρηση της Βρετανίας», δήλωσε ο Μίλιμπαντ στη διάρκεια του συνεδρίου της βρετανικής εργοδοτικής συνομοσπονδίας (CBI).

«Βλέπουμε τους εταίρους μας στην Ευρώπη να ανησυχούν βαθιά επειδή η Βρετανία κατευθύνεται προς τον θάλαμο αναχωρήσεων», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Όσοι είναι σαν εμένα και ενδιαφέρονται πολύ για τη θέση μας στην Ε.E., δεν μπορούν να παραμείνουν σιωπηλοί. Δεν θα επιτρέψω στη Βρετανία να υπνοβατήσει προς την έξοδο από την ΕΕ», είπε ο Μίλιμπαντ, υπογραμμίζοντας ότι μία αποχώρηση θα έπληττε τη βρετανική οικονομία και θα άφηνε τη χώρα «χωρίς φωνή και χωρίς ισχύ».

Ο πρόεδρος της CBI ζήτησε ενώπιον του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον η Βρετανία να αποφύγει τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος για την αποχώρησή της από την ΕΕ, καθώς η οικονομία της χώρας εξαρτάται ακόμη σε μεγάλο βαθμό από «τους παλαιούς ευρωπαίους φίλους».  

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ