Ούτε η Κομισιόν γνωρίζει κάτι…

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή “δεν γνωρίζει κάτι περί αιτήματος της Ισπανίας για χορήγηση οικονομικής βοήθειας”, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Αμαντέου Αλταφάζ.

“Εάν διατυπωθεί τέτοιο αίτημα, τα προσήκοντα εργαλεία είναι σε λειτουργία, έτοιμα για την χρησιμοποίησή τους σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που έχουν αποφασισθεί κατά το παρελθόν. Αλλά δεν βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος αναφερόμενος στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Όταν ερωτήθηκε για τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης σχετικά με την πραγματοποίηση τηλεδιάσκεψης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης εντός του σαββατοκύριακου, ο Αλταφάζ απάντησε: “Δεν είμαι σε θέση να το επιβεβαιώσω”.

“Οι ισπανικές αρχές έχουν δεσμευθεί να παράσχουν μία σαφή αποτίμηση της κατάστασης του τραπεζικού τομέα, των αδυναμιών του, και σε σχέση με αυτό, ένα σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης θα μπορούσε να συνοδευθεί από αίτημα για την ανακεφαλαιοποίηση ορισμένων ιδρυμάτων. Στη συνέχεια θα κρίνουμε σε συνεργασία με τις ισπανικές αρχές”, είπε ο Αμαντέου Αλταφάζ.

“Αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει αίτημα, οι μελέτες διεξάγονται με τη βοήθεια ανεξάρτητων ιδιωτικών εταιρειών και είναι σημαντικό να έχουμε αυτήν την σαφή αποτίμηση στην περίπτωση που αποφασισθεί η εφαρμογή σχεδίου με ή χωρίς την ευρωπαϊκή στήριξη”, κατέληξε.        

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ