Ουκρανός στρατιώτης ανατινάχθηκε για να σταματήσει τη ρωσική εισβολή από την Κριμαία

Συγκλονίζει η αυτοθυσία στην οποία προχώρησε ένας Ουκρανός στρατιώτης, ο οποίος προκειμένου να καταστρέψει μια γέφυρα για να εμποδίσει τη ρωσική εισβολή από την Κριμαία, ανατίναξε μαζί και τον ίδιο του τον εαυτό. Την γενναία απόφασή του Vitaly Skakun Volodymyrovych που στόχο είχε την ανάσχεση στρατιωτικών κονβόι στο Henichesk, στη νότια περιοχή Kherson χαιρέτησαν οι στρατηγοί.

Ο γενναίος μηχανικός είχε προσφερθεί εθελοντικά στην επικίνδυνη αποστολή να εξοπλίσει τη γέφυρα με νάρκες, δήλωσε αξιωματούχος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πρόκειται για ένα βασικό στρατηγικό σημείο που συνδέει την προσαρτημένη κατεχόμενη από τη Ρωσία Κριμαία και την ηπειρωτική Ουκρανία.

Καθώς οι δυνάμεις του Πούτιν κατευθύνοντα με ταχύτητα προς το μέρος του, ο Vitaly συνειδητοποίησε ότι δεν είχε χρόνο να βρει καταφύγιο.

«Η γέφυρα ήταν ναρκοθετημένη, αλλά δεν κατάφερε να ξεφύγει από εκεί», είπε το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων.

«Σύμφωνα με τους συντρόφους του, ο Vitaly ήρθε σε επαφή μαζί τους και είπε ότι επρόκειτο να ανατινάξει τη γέφυρα. Αμέσως μετά ξέσπασε μια έκρηξη».

Ο γενναίος στρατιώτης χαιρετίστηκε από τους συντρόφους του για «σημαντική επιβράδυνση της προέλασης του εχθρού», ενώ οι αμυντικές δυνάμεις δήλωσαν ακόμη ότι με αυτόν τον τρόπο επιτράπηκε στις ουκρανικές στρατιωτικές μονάδες να ανασυνταχθούν.

Οι διοικητές σκοπεύουν τώρα να απονείμουν στον Vitaly μεταθανάτιες τιμές για την «ηρωική του πράξη».

Έτσι, τα ρωσικά άρματα μάχης και εκτοξευτές πυραύλων αναγκάστηκαν να ακολουθήσουν μια μακρύτερη χερσαία διαδρομή προς τη νότια επαρχία Kherson.

Πηγή: The Sun

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ