Ουκρανία: Θρηνεί την απώλεια του θρύλου της πολεμικής της αεροπορίας

Ένα από τους θρύλους της πολεμικής της αεροπορίας, τον διακεκριμένο πιλότο μαχητικών αεροσκαφών, Αντρίι Πίλσικοφ, θρηνεί η Ουκρανία, μετά την αεροπορική τραγωδία που σημειώθηκε χθες, κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης. Ο πρόεδρος Ζελένσκι εξέφρασε σήμερα τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

Ο Αντρίι Πίλσικοφ, μέλος της ομάδας «Φαντάσματα του Κιέβου» διακρίθηκε εκτός των άλλων και για την συνεισφορά του στον πόλεμο κατά των Ρώσων εισβολέων. Γνωστός με το προσωνύμιο Juicy, ο Πίλσικοφ φέρεται να έχει πρωτοστατήσει στο να παραχωρήσει η Δύση F-16 στην Ουκρανία και στο να εκπαιδευτούν οι ουκρανοί πιλότοι στις ΗΠΑ και άλλες χώρες της Δύσης.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, προαναγγέλλοντας τη διεξαγωγή έρευνας για να εξακριβωθούν τα αίτια του δυστυχήματος εξήρε τον διάσημο πιλότο, η απώλεια του οποίου συνιστά πλήγμα για την Ουκρανία, καθώς η χώρα βρίσκεται εν μέσω της τεράστιας προσπάθειας να εκπαιδεύσει τους πιλότους της στον χειρισμό F-16, μετά την δέσμευση πολλών χωρών ότι θα της παραχωρήσουν τέτοια μαχητικά αεροσκάφη.


Στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο πρόεδρος Ζελένσκι ευχαρίστησε επίσης τους ουκρανούς στρατιώτες που πολεμούν σε διάφορα σημεία της ουκρανικής επικράτειας, κάνοντας ειδική αναφορά στις μάχες κοντά στην πόλη Μπαχμούτ (ανατολικά) και στα περίχωρα της κοινότητας Ρομπότινε (νότια).

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι απότισε φόρο τιμής στη μνήμη των τριών πιλότων που σκοτώθηκαν στην σύγκρουση των αεροσκαφών στην περιοχή Ζίτομιρ. Η σύγκρουση των δύο εκπαιδευτικών αεροσκαφών L-39 σημειώθηκε την Παρασκευή, αλλά η είδηση έγινε γνωστή χθες Σάββατο. «Τα συλλυπητήριά μου στους συγγενείς και στους οικείους τους, σε όλους όσοι γνώριζαν αυτούς τους νέους», είπε ο ουκρανός πρόεδρος.

L-39

Το δυστύχημα έγινε στην κεντρική Ουκρανία, στο Ζίτομιρ, δυτικά του Κιέβου.  “Απευθύνουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων. Πρόκειται για μια οδυνηρή και ανεπανόρθωτη απώλεια για όλους μας”, ανέφερε η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ