Ουκρανία-Νεκρός ένας δημοσιογράφος, ακόμα ένας αγνοούμενος

Ουκρανία-Νεκρός ένας δημοσιογράφος, ακόμα ένας αγνοούμενος

Ένας Ρώσος δημοσιογράφος άφησε την τελευταία του πνοή και ακόμα ένας αγνοείται με τις πιθανότητες να βρεθεί ζωντανός να θεωρούνται ελάχιστες, αν όχι μηδαμινές.

Ο Ιγκόρ Κορνέλιουκ, ανταποκριτής της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης, υπέκυψε σε νοσοκομείο αφού δέχτηκε πυρά και ενώ κάλυπτε τις σφοδρές μάχες που ξέσπασαν στη διάρκεια της νύχτας, όταν οι ουκρανικές δυνάμεις επιχείρησαν να μπουν στην πόλη Λουχάνσκ, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία, μετέδωσαν μέσα μαζικής ενημέρωσης της χώρας αυτής.

Ο Αντόν Βολόσιν, ένας τηλεοπτικός παραγωγός που εργαζόταν στην ομάδα του Κορνέλιουκ, αγνοείται μετά την επίθεση, σύμφωνα με ΜΜΕ. Οι δημοσιογράφοι δέχτηκαν επίθεση με οβίδες, τις οποίες υποτίθεται ότι εκτόξευσαν οι ουκρανικές κυβερνητικές δυνάμεις, μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε την κυβέρνηση του Κιέβου να ερευνήσει εκτενώς το περιστατικό και οι υπεύθυνοι να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Ο Κορνέλιουκ είναι ο δεύτερος δημοσιογράφος, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων που έχουν ξεσπάσει στην Ουκρανία τους τελευταίους 2 μήνες. Ο Ιταλός φωτογράφος Αντρέα Ροντσέλι σκοτώθηκε μαζί με το Ρώσο διερμηνέα του στις 24 Μαΐου όταν χτυπήθηκαν από όλμο έξω από την πόλη Σλοβιάνσκ.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών καταδίκασε την Τρίτη το θάνατο του δημοσιογράφου, εκφράζοντας «ανησυχίες» σχετικά με την παρεμπόδιση της κάλυψης της Ουκρανικής κρίσης από τα μέσα ενημέρωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ