Ουκρανία: Νέα κατεπείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών θα διεξαγάγει νέα κατεπείγουσα συνεδρίαση για την κρίση στην οποία αναμετρώνται η Ρωσία και η Ουκρανία, τη δεύτερη σε τρεις ημέρες, «λόγω των στρατιωτικών εξελίξεων» επί του πεδίου, ενημέρωσαν διπλωματικές πηγές.

Η συνεδρίαση, που ζητήθηκε το βράδυ χθες Τετάρτη από το Κίεβο, κάτι που υιοθετήθηκε από δυτικά κράτη-μέλη του ΣΑ, προγραμματίζεται να αρχίσει στις 21:30 (ώρα Νέας Υόρκης· 04:30 ώρα Ελλάδας), διευκρίνισαν οι ίδιες πηγές.

Στην επιστολή του, αντίγραφο της οποίας περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου, ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στον ΟΗΕ, ο Σεργκίι Κίσλιτσια, υπογραμμίζει την «άμεση απειλή ρωσικής επίθεσης» και υπενθυμίζει ότι οι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία ζήτησαν χθες «στρατιωτική βοήθεια από τη Ρωσία».

Ο διπλωμάτης ζητεί η Ουκρανία να εκπροσωπηθεί στη συνεδρίαση και να ενημερώσει για την κατάσταση τα κράτη μέλη ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, ο Αντόνιο Γκουτέρες.

Όπως και στην πρώτη έκτακτη συνεδρίαση, τη Δευτέρα, θα προεδρεύσει η Ρωσία, που ασκεί την εναλλασσόμενη προεδρία του κορυφαίου οργάνου του ΟΗΕ τον Φεβρουάριο. Η επιστολή του κ. Κίσλιτσια απευθύνθηκε στον ρώσο ομόλογό του, τον Βασίλι Νεμπένζια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ