Ουκρανία: Φόβοι για πιθανή αιματοχυσία

Ουκρανία: Φόβοι για πιθανή αιματοχυσία

Ο εκ των ηγετών της ουκρανικής αντιπολίτευσης, πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της πυγμαχίας, Βιτάλι Κλίτσκο, δήλωσε σε συγκεντρωμένους οπαδούς της φιλοδυτικής αντιπολίτευσης ότι δεν προέκυψε τίποτε από τις συνομιλίες με τον πρόεδρο, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, προσθέτοντας, όμως, ότι πλέον φοβάται πιθανή αιματοχυσία.

«Ώρες συνομιλιών δαπανήθηκαν για το τίποτα. Δεν υπάρχει νόημα να κάθεται κανείς σε ένα τραπέζι διαπραγματεύσεων με κάποιον που έχει ήδη αποφασίσει να σας εξαπατήσει», ανέφερε ο Κλίτσκο στους διαδηλωτές στην πλατεία Ανεξαρτησίας, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, ζητώντας τους να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους.

«Ειλικρινά, εύχομαι ότι δεν θα υπάρξει αιματοχυσία και ότι δεν θα σκοτωθούν άνθρωποι. Θα επιβιώσουμε, αλλά φοβάμαι ότι θα υπάρξουν θάνατοι, το φοβάμαι αυτό», δήλωσε ο πρώην πυγμάχος που πλέον ηγείται της αντιπολίτευσης στην Ουκρανία.

«Ξέρω πως η κατάσταση είναι τεταμένη, ξέρω πως οι προσδοκίες είναι υψηλές, γνωρίζω ότι πολλοί θα απογοητευτούν», είπε ο Κλίτσκο.

«Το μόνο θετικό από τη συνάντησή μας με τον Γιανουκόβιτς, είναι ότι υποσχέθηκε να απελευθερώσει όλους τους ακτιβιστές», συμπλήρωσε, αναφέροντας ότι ο πρόεδρος απέρριψε κάθε αίτημα παραίτησης του ίδιου ή της κυβέρνησης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ