Ουκρανία: Έρευνα για αποσχιστικές τάσεις αξιωματούχων

Ουκρανία: Έρευνα για αποσχιστικές τάσεις αξιωματούχων

Η ουκρανική δικαιοσύνη ξεκίνησε έρευνες για τις αποσχιστικές τάσεις αρκετών αξιωματούχων, υποστηρικτών της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένου του νέου πρωθυπουργού της Κριμαίας και του ηγέτη των διαδηλωτών, οι οποίοι έχουν καταλάβει το κτίριο της κυβέρνησης στο Ντονέτσκ.

Οι έρευνες αφορούν τη διάπραξη «εγκλημάτων κατά του Κράτους τα οποία στρέφονται εναντίον της εδαφικής του ακεραιότητας» και για τα οποία κατηγορούνται ο πρωθυπουργός της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας, Σεργκέι Αξιόνοφ, και ο πρόεδρος του τοπικού κοινοβουλίου Βολόντιμιρ Κονσταντίνοφ, όπως δήλωσε η γενική εισαγγελία.

Η έρευνα αφορά επίσης τον τέως αρχηγό του γενικού επιτελείου του πολεμικού ναυτικού της Ουκρανίας, τον ναύαρχο Ντένις Μπερεζόφσκι, που αυτομόλησε, και τον Πάβελ Γκουμπάρεφ, επικεφαλής των διαδηλωτών στο Ντονέτσκ που ανέκτησαν τον έλεγχο του κτιρίου της κυβέρνησης, απ’ όπου είχαν απομακρυνθεί.

Το Κοινοβούλιο της Κριμαίας ενέκρινε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη διεύρυνση της αυτονομίας της Δημοκρατίας στις 30 Μαρτίου.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ