Ουίλιαμ-Κέιτ: Και η Ουαλία εναντίον τους για την τριήμερη περιοδεία τους

Τη δική του απάντηση έδωσε υπουργός της Ουαλίας στον πρίγκιπα Ουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον για την τριήμερη περιοδεία τους σε Αγγλία, Σκωτία, Ουαλία εν μέσω πανδημίας και ενώ ισχύουν αυστηρά μέτρα και ταξιδιωτικοί περιορισμοί.

Μία ημέρα μετά την πρωθυπουργό της Σκωτίας Νικόλα Στέρτζον που έψεξε το ζευγάρι για την παρουσία του στο Εδιμβούργο, παραβιάζοντας με αυτόν τον τρόπο τις εντολές για περιορισμό των μετακινήσεων κι ενώ δεν επιτρέπονται τα ταξίδια τώρα και οι Ουαλοί ασκούν σφοδρή κριτική στον Δούκα και τη Δούκισσα του Σάσεξ για το ταξίδι τους.

Ο υπουργός Υγείας επέπληξε με τον τρόπο του το ζευγάρι όταν ρωτήθηκε για το 48ωρο ταξίδι. : “Θα προτιμούσα κανείς να μην πραγματοποιεί ανεπιθύμητες επισκέψεις. Οι άνθρωποι έχουν τη δική τους άποψη για τη μοναρχία. Αλλά η επίσκεψη δεν είναι δικαιολογία για τους ανθρώπους να πουν ότι μπερδεύτηκαν με όσα τους ζητούν να κάνουν”. Όταν πιέστηκε να μιλήσει για το ζευγάρι και αν θα έπρεπε ή όχι να επισκεφθεί τη χώρα είπε: “Δεν ενοχλήθηκα ιδιαίτερα ούτε ενδιαφέρθηκα. Επειδή δεν νομίζω ότι θα είναι δικαιολογία για τους πολίτες να πουν “θα έπρεπε να συμπεριφερθώ με διαφορετικό τρόπο”.

Το ζευγάρι έφθασε στο Κάρντιφ το πρωί συνεχίζοντας το ταξίδι του με το τρένο ευχαριστώντας τους εργάτες της πρώτης γραμμής για την προσφορά τους στη διάρκεια της πανδημίας. Ο Ουίλιαμ και η Κέιτ ήταν στην πρωτεύουσα της Ουαλίας για να επισημάνουν πώς η τοπική τουριστική βιομηχανία έχει αντιμετωπίσει την πανδημία και συνάντησαν φοιτητές ώστε να συζητήσουν πώς η ψυχική υγεία έχει δεχθεί στήριξη μέσα στο lockdown.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ