Ουγκάντα: Παράνομοι οι ομοφυλόφιλοι

Ουγκάντα: Παράνομοι οι ομοφυλόφιλοι

Ο πρόεδρος της Ουγκάντας Γιοουέρι Μουσέβενι υπέγραψε το νομοσχέδιο το οποίο καθιστά ακόμη πιο σκληρή την ήδη αυστηρή νομοθεσία κατά των ομοφυλοφίλων, παρά τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ ότι μία τέτοια απόφαση θα περιπλέξει τις διμερείς σχέσεις.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο νέος νόμος αναμένεται να ικανοποιήσει τους συντηρητικούς οπαδούς του Μουσέβενι που είναι σφοδροί επικριτές της ομοφυλοφιλίας, αλλά διακινδυνεύει να αποξενώσει τους δυτικούς χρηματοδότες της χώρας.

Η επικύρωση του νόμου έγινε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην έδρα της κυβέρνησης στο Έντεμπε, κοντά στην πρωτεύουσα Καμπάλα.

Η ισχύουσα –από την εποχή της αποικιοκρατίας– νομοθεσία στην Ουγκάντα προβλέπει ποινές φυλάκισης “για παρά φύση σαρκικές επαφές”. Ωστόσο, ο νέος νόμος καθιστά δραματικά αυστηρότερο το υπάρχον πλαίσιο θεσπίζοντας την απαγόρευση της προώθησης της ομοφυλοφιλίας, ποινές για όσους δεν καταγγέλλουν τους ομοφυλόφιλους και επιβάλλοντας ποινή ισόβιας κάθειρξης για πλήθος πράξεων ανάμεσα σε άτομα του ιδίου φύλου, μεταξύ των οποίων και το άγγιγμα δημοσίως.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ