Όταν οι πρώτες κυρίες αστειεύονται

Όταν οι πρώτες κυρίες αστειεύονται

Οι άνδρες τους δύσκολα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν «φίλοι» όμως εκείνες συμμετέχοντας στη Σύνοδο των Πρώτων Κυριών που οργανώθηκε στην Τανζανία έδειξαν να συμφωνούν στα περισσότερα θέματα και να μοιράζονται την ίδια αίσθηση του χιούμορ, που τις έκανε συχνά-πυκνά να ξεκαρδίζονται στα γέλια.

Στη Σύνοδο πέραν όλων των Πρώτων Κυριών των κρατών της Αφρικής μετείχε και η Τσέρι Μπλερ, η πρώην Πρώτη Κυρία της Βρετανίας.

Η Μισέλ Ομπάμα και η Λόρα Μπους, όμως «έκλεψαν την παράσταση» αφού αποτέλεσαν ένα πετυχημένο δίδυμο με έξυπνες ατάκες που συμπλήρωναν η μία την άλλη, ιδιαίτερα, όταν σχολίαζαν στους δημοσιογράφους την επικαιρότητα και τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα μίντια τις Πρώτες Κυρίες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Μας κρίνουν από τα παπούτσια ή το χτένισμα. Αν κουρευτήκαμε…» σχολίαζε η Ομπάμα για να διακόψει η Μπους «ή αν έχουμε αφέλειες» αναφερόμενη στην πρόσφατη κουπ της  Μισέλ, παρέμβαση που έκανε και τις δύο να γελάσουν για λίγο με τη Μισέλ Ομπάμα να συνεχίζει λέγοντας ότι «ακόμα και με τις αφέλειές μας στεκόμαστε απέναντι σε σημαντικά ζητήματα επιχειρώντας να συμβάλουμε στη λύση τους. Κι αυτό, τελικά, κάνει τον κόσμο να αδιαφορήσει για τις αφέλειες και να εξετάσει τις θέσεις και τις απόψεις μας».

«Τουλάχιστον, έτσι ελπίζουμε» συμπλήρωσε καυστικά η Λόρα Μπους για να κάνει την Ομπάμα πάλι να χαμογελάσει, μάλλον, όμως αυτή τη φορά, αμήχανα.

Στη συνέχεια η Μπους μίλησε για τις ιδιωτικές στιγμές των συζύγων των Προέδρων, όπου μοιράζονται προβλήματα, ανησυχίες ενώ συνήθως γνωρίζουν από πριν τα θέματα που απασχολούν τους περισσότερους την επαύριο.

«Όλες ξέρουμε πως είναι να έχεις για άνδρα έναν αρχηγό κράτους» είπε η Μπους. 

«Εμείς οι Πρώτες Κυρίες έχουμε πολλά κοινά να συζητήσουμε, θέματα που κανένας άλλος δεν θα καταλάβαινε» συμπλήρωσε.

 

Πηγή: Τα Νέα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK