Όρμπαν: Θα προσβάλουμε την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για τις κυρώσεις εναντίον μας

Σοβαρό νομικό διάλογο αναμένει ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, να διεξαχθεί τη Δευτέρα, προκειμένου η χώρα του να βρει τρόπο να προσβάλει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με την οποία ανοίγει ο δρόμος για την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Βουδαπέστης.

Ο Ορμπάν, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, επεσήμανε ότι με τις ευρωεκλογές να αναμένονται τον επόμενο χρόνο είναι μετρημένες οι ημέρες του παρόντος Ευρωκοινοβουλίου.

Επίσης, άσκησε κριτική εις βάρος της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ έπειτα από την έκκληση που έκανε την Πέμπτη προς τα κράτη της ΕΕ να διασφαλίσουν ότι ο Frontex έχει αρκετές εξουσίες ώστε να αποτρέπει την παράνομη μετανάστευση, σύμφωνα με τα σχέδια της Κομισιόν.

“Επομένως το σχέδιο είναι ότι αν η Ουγγαρία δεν μπορεί να υποχρεωθεί να δεχτεί μετανάστες, τότε θα της αφαιρεθεί το δικαίωμα προστασίας των συνόρων της. Θέλουν να στείλουν μισθοφόρους εδώ από τις Βρυξέλλες και να μας στερήσουν αυτό… από τους Ούγγρους γιους μας… που προστατεύουν τα σύνορά μας. Και δεν θα πρέπει να έχουμε αυταπάτες, θα επιτρέψουν την είσοδο στους μετανάστες” υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ