Όρκες κατασπαράζουν λευκό καρχαρία

Εκπληκτικό βίντεο δείχνει φάλαινες να πέφτουν πάνω σε λευκό καρχαρία και να τον καταβροχθίζουν. Πλάνα από drone καταγράφουν τις όρκες που συχνά αποκαλούνται φάλαινες – δολοφόνοι, να σκοτώνουν έναν μεγάλο λευκό καρχαρία στον κόλπο Mossel της Νότιας Αφρικής.

«Πραγματικά πιστεύω ότι μόλις προβληθεί αυτό το βίντεο, θα γίνει viral», είπε στο Daily Beast η επιστήμονας Άλισον Τάουνερ, η οποία δημοσίευσε πρόσφατα μια εργασία σχετικά με τη σπάνια στόχευση από τις όρκες κατά του μεγάλου λευκού καρχαρία.

Το κλιπ απαθανατίζει το κορυφαίο αρπακτικό μήκους 2,7 μέτρων να αιμορραγεί καθώς μια φάλαινα δολοφόνος δαγκώνει γύρω από το συκώτι του καρχαρία.

Η Τάουνερ, η οποία έχει μελετήσει τους μεγάλους λευκούς καρχαρίες για 15 χρόνια, θεωρεί τα βίαια πλάνα «ένα από τα πιο όμορφα κομμάτια της φυσικής ιστορίας που γυρίστηκαν ποτέ».

«Αυτό είναι το πρώτο πλάνα με drone στον κόσμο με φάλαινες δολοφόνους που κυνηγούν έναν λευκό καρχαρία», είπε στο πρακτορείο. Οι φάλαινες “στοχοποιούν” τους καρχαρίες για το συκώτι τους που περιέχει όλα τα θρεπτικά χαρακτηριστικά που χρειάζονται.

Το βίντεο θα προβληθεί απόψε στο «Shark House» του Discovery Channel.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ