Οργή στις ΗΠΑ: Αστυνομικοί συνέλαβαν με βία ηλικιωμένη που πάσχει από άνοια – ΒΙΝΤΕΟ

Σάλος έχει δημιουργηθεί στις ΗΠΑ μετά το νέο περιστατικό αστυνομικής βίας σε βάρος μίας 73χρονης που πάσχει από άνοια κατά τη διάρκεια της σύλληψής της. Σε πλάνα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας φαίνονται αστυνομικοί να γελούν και να κοροϊδεύουν παρακολουθώντας το βίντεο με τη σύλληψη της ηλικιωμένης.

Οι αστυνομικοί του Loveland στις 26 Ιουνίου του 2020 προχώρησαν στη σύλληψη της 73χρονης Karen Garner στο Κολοράντο γιατί έφυγε από το πολυκατάστημα Walmart χωρίς να πληρώσει προϊόντα αξίας 13,38 δολαρίων.

Η οικογένεια Garner προσέλαβε ειδικό προκειμένου να καταγράψει τα σχόλια των αστυνομικών. Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ οι δύο αστυνομικοί κατά τη διάρκεια της σύλληψης έβγαλαν τον ώμο και της έσπασαν τον αγκώνα. Μάλιστα, γελούσαν με τον ήχο που ακούστηκε όταν εξαρθρώθηκε ο ώμος της 73χρονης. Η δικηγόρος της οικογένειας της Karen Garner υποστήριξε ότι η 73χρονη πέρασε έξι ώρες χωρίς ιατρική περίθαλψη ενώ ήταν σε σύγχυση.

Το αστυνομικό τμήμα του διεξάγει έρευνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Ένας από τους αστυνομικούς που εμπλέκονται στην υπόθεση έχει τεθεί σε αναγκαστική άδεια και άλλοι δύο έχουν μετατεθεί σε γραφείο.

Πηγή πληροφοριών/ΒΙΝΤΕΟ: Daily Mail

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ