Οργή στην Ουάσινγκτον για τον Ξηρό

Οργή στην Ουάσινγκτον για τον Ξηρό

Ενοχλημένοι εμφανίζονται οι Αμερικανοί για την υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού ενώ μέσω ανακοίνωσης τονίζουν ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας και ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος πρέπει να μείνουν για πάντα στη φυλακή.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του MEGA στην Ουάσινγκτον, Μιχάλης Ιγνατίου, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι «ένας καταδικασμένος τρομοκράτης, που σκότωσε πέντε υπαλλήλους της Αμερικανικής αποστολής στην Αθήνα  δεν έχει συλληφθεί».

«Συνεργαζόμαστε με τις ελληνικές Αρχές», είπε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να εντοπίσει τον Χριστόδουλο Ξηρό και να επιστρέψει στη φυλακή.

Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα είναι εταίροι στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τονίζει ότι «εμείς θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με την ελληνική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση όσων χρησιμοποιούν τη βία για να επιτύχουν τους στόχους τους».

Ενδεικτικό είναι ότι οι Αμερικανοί διατηρούν την «17Ν»  στον κατάλογο των πιο επικίνδυνων τρομοκρατικών οργανώσεων στον κόσμο και δεν την αφαίρεσαν ούτε όταν ανακοίνωση η Αθήνα της εξάρθρωσή της. Μάλιστα θεωρούν ότι υπάρχουν ακόμα μέλη της «17Ν» που δεν έχουν συλληφθεί. 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ