Ονόμασαν το παιδί τους «Μεσσία»

Ονόμασαν το παιδί τους «Μεσσία»

 

Δικαστής στην πολιτεία του Τενεσί, στο νότο των ΗΠΑ, διέταξε την αλλαγή του ονόματος ενός μωρού επτά μηνών, το οποίο είχε ονομαστεί από τους γονείς του «Μεσσίας».

Η λέξη Μεσσίας, σύμφωνα με τη δικαστή Λου Αν Μπάλιου, «είναι τίτλος και έχει κερδηθεί μόνον από ένα πρόσωπο, τον Ιησού Χριστό».

Τα σχετικά αναφέρονται στην απόφαση, η οποία ελήφθη την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα The Tennessean και το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι γονείς του επτάχρονου αγοριού κατέληξαν στα δικαστήρια δεδομένου ότι αδυνατούσαν να αποφασίσουν ποίου εκ των δύο το επώνυμο θα φέρει το παιδί τους.

Η δικαστής αποφάσισε το παιδί να φέρει τα επώνυμα και των δύο γονέων του, ωστόσο εξέπληξε τους πάντες με την εντολή της για αλλαγή του μικρού ονόματός του.

Η μητέρα του παιδιού, Τζαλίζα Μάρτιν, άσκησε έφεση στην απόφαση, σημειώνοντας ότι εκείνη και ο πατέρας του βρέφους το ονόμασαν Μεσσία (Messiah) όχι για θρησκευτικούς λόγους, αλλά γιατί κατά τους ίδιους είναι εύηχο.

Σύμφωνα με την κ. Μπάλιου, ήταν η πρώτη φορά που διέταξε αλλαγή ονόματος. Η ίδια σημείωσε ότι είναι καλύτερο για το παιδί να αλλάξει όνομα, καθώς οι γονείς του διαμένουν σε μια επαρχία με πολλούς θρησκευόμενους χριστιανούς.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ