Ομπάμα: Επικίνδυνες οι ομάδες που συνδέονται την Αλ Κάιντα

Ομπάμα: Επικίνδυνες οι ομάδες που συνδέονται την Αλ Κάιντα

Οι περιφερειακές ομάδες που συνδέονται με την Αλ Κάιντα εξακολουθούν να συνιστούν σοβαρή απειλή μολονότι η κεντρική διοίκηση της οργάνωσης έχει εξαρθρωθεί, υποστήριξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα.

Η δήλωση του Αμερικανού προέδρου στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Λευκό Οίκο έγινε λίγες ημέρες μετά την απόφαση των αμερικανικών αρχών να κλείσουν περίπου 20 διπλωματικές αποστολές τους σε πολλές μουσουλμανικές χώρες επικαλούμενες τον κίνδυνο επιθέσεων.

Ο Ομπάμα δικαιολόγησε την απόφαση αυτή υποστηρίζοντας ότι η Αλ Κάιντα έχει κάνει «μεταστάσεις». Απέρριψε επίσης τον υπαινιγμό ενός δημοσιογράφου ότι το κλείσιμο των πρεσβειών έρχεται σε αντίθεση με τη δήλωση που είχε κάνει ο ίδιος τον Μάιο ότι η Αλ Κάιντα έχει αποδεκατιστεί.

Μολονότι οι τρομοκράτες είναι «λιγότερο πιθανό» να διαπράξουν «θεαματικές επιθέσεις στις ΗΠΑ όπως αυτή της 11ης Σεπτεμβρίου, έχουν την ικανότητα να επιτεθούν στις πρεσβείες μας, στις επιχειρήσεις μας, να αποσταθεροποιήσουν σε χώρες με αδύναμες υπηρεσίες ασφαλείας», τόνισε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ