Ολλανδία: 6χρονο αγοράκι με καρκίνο συγκέντρωσε 2,5 εκατομμύρια ευρώ για τα άρρωστα παιδιά – BINTEO

Ένα 6χρονο αγόρι από την Ολλανδία που πάσχει απο καρκίνο στον εγκέφαλο, σε τελικό στάδιο, κατάφερε να συγκεντρώσει 2,5 εκατομμύρια ευρώ για να προσφερθεί βοήθεια σε άλλα άρρωστα παιδιά.

Ο Τάιν διαγνώστηκε με καρκίνο στον εγκέφαλο τον περασμένο Μάιο.

Πριν απο τρεις ημέρες απηύθυνε έκκληση προς κάθε ενδιαφερόμενο να βάψει τα νύχια του και στη συνέχεια να κάνει μια δωρεά για τα άρρωστα παιδιά.

Με την καμπάνια αυτή ήθελε να βοηθήσει παιδιά που πάσχουν από πνευμονία και το κατάφερε. Σύμωφνα με την ολλανδική τηλεόραση «ήταν μια τεράστια επιτυχία. Ο ντι τζέϊ Άρμιν φαν Μπίρεν, ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε και πολλές άλλες διασημότητες έβαψαν τα νύχια τους».

Αν και αρχικά η ελπίδα του ήταν πως θα μάζευε μερικές εκατοντάδες ευρώ, τελικά κατάφερε να φτάσει τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

«Βάψτε τα νύχτα σας, κάντε μια δωρεά και μετά προκαλέστε τρεις φίλους σας να κάνουν το ίδιο», αναφέρεται στον ιστότοπο της πρωτοβουλίας του Τάιν.

Την περασμένη εβδομάδα, η οικογένεια του Τάιν έμαθε ότι η χημειοθεραπεία δεν μπόρεσε να μειώσει τις διαστάσεις του όγκου του. «Σε πείσμα αυτής της άσχημης είδησης, θέλαμε να κάνουμε κάτι για τα παιδιά που κινδυνεύουν να μη φθάσουν καν την ηλικία των έξι ετών», εξήγησε ο πατέρας του Χέριτ.

«Είχαμε αυτή την ιδέα μαζί: ο Τάιν ήδη είχε βάψει τα νύχια του μαζί με έναν φίλο και του άρεσε πολύ», παρότι το να βλέπεις «άνδρες να βάφουν τα νύχια τους είναι λιγάκι ταμπού», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο ολλανδικός Τύπος χαρακτηρίζει το αγοράκι ήρωα. Προχθές Παρασκευή η ταμπλόιντ εφημερίδα AD δημοσίευσε μια φωτογραφία στην οποία ο ξανθομάλλης μικρός εικονίζεται με αμφίεση υπερήρωα υπό τον τίτλο «Σούπερ Τάιν».

Διαβάστε επίσης:

Ισραήλ: Οργή Νετανιάχου για το ψήφισμα του ΟΗΕ κατά των εποικισμών

Θέμα εγκαθίδρυσης ζώνης ασφαλείας στη βόρεια Συρία θα θέσει στον Τραμπ ο Ερντογάν

Οι προσγειώσεις του «τρόμου» στο αεροδρόμιο του Νιούκαστλ – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ