ΟΗΕ εναντίον Σουδάν

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση του Σουδάν δεν επέτρεψε την επείγουσα ιατρική διακομιδή ενός κυανόκρανου της κοινής δύναμης των ΗΕ και της Αφρικανικής Ένωσης στο Νταρφούρ, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματα που είχε υποστεί κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι υπηρεσίες του, ο Μπαν Κι Μουν εκφράζει “τη βαθιά του θλίψη” για το γεγονός “ότι την 26η Απριλίου η κυβέρνηση του Σουδάν απέρριψε το αίτημα κατεπείγουσας ιατρικής διακομιδής ενός Αιθίοπα κυανόκρανου, ο οποίος είχε τραυματιστεί κατά την άσκηση των καθηκόντων του στο Μούτζκαρ, στο δυτικό Νταρφούρ”. Ο κυανόκρανος αυτός “απεβίωσε μερικές ώρες αργότερα”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ΓΓ του ΟΗΕ απαίτησε παράλληλα από το Χαρτούμ να τηρεί τη συμφωνία όσον αφορά τους κανόνες που διέπουν την ανάπτυξη της MINUAD στο Νταρφούρ και να “άρει όλους τους περιορισμούς που έχει επιβάλει” στην αποστολή.

Ακόμη, καταδίκασε δύο επιθέσεις εναντίον της αποστολής την 23η και την 24η Απριλίου στο Κας, στις οποίες τραυματίστηκαν έξι κυανόκρανοι.

 

Διαβάστε επίσης

Το Σουδάν καταγγέλλει τον ΟΗΕ για το θάνατο επτά πολιτών

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ