Οι υπουργοί Οικονομικών των G20 παρέδωσαν το σχέδιο για την παγκόσμια ανάπτυξη

Οι υπουργοί Οικονομικών των G20 παρέδωσαν το σχέδιο για την παγκόσμια ανάπτυξη

Οι υπουργοί Οικονομικών της ομάδας των G20, των 20 μεγάλων οικονομιών του πλανήτη, παρέδωσαν το επεξεργασμένο σχέδιο τους που καταλήγει σε μια σειρά μέτρων τα οποία στόχο έχουν την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες για τα επόμενα πέντε χρόνια, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Αυστραλίας Τζόε Χόκεϊ της χώρας που φιλοξενεί τη σύνοδο κορυφής των G20.

«Μέσα από τη σκληρή δουλειά και την ισχυρή αποφασιστικότητα, είμαι πολύ ικανοποιημένος που έχουμε παραδώσει σήμερα, αυτό το σχέδιο στους ηγέτες της G20 » είπε ο Χόκεϊ. «Η φιλοδοξία αυτή μεταφράζεται σε περίπου 2 τρισεκατομμύρια δολάρια σε πρόσθετη παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα και σε εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας» συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Αμποτ, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, δήλωσε ότι επιθυμεί να υπάρξει μια άτυπη “υποχώρηση” των ηγετών της συνόδου από τα άλλα φλέγοντα ζητήματα ώστε να συζητήσουν κατά κύριο λόγο τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Με την παγκόσμια ανησυχία για την ασφάλεια εξ αιτίας των κρίσεων στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή, αλλά και το ανοιχτό θέμα της κλιματικής αλλαγής ο Άμποτ καταβάλει προσπάθειες ώστε η σύνοδος να εστιάσει κυρίως στην ανάπτυξη και την απασχόληση.

«Προφανώς θα ήθελα αυτή η συζήτηση να επικεντρωθεί στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις» ανέφερε ο οικοδεσπότης της συνόδου ανοίγοντας τις εργασίες σημειώνοντας πάντως, ότι είναι ανοιχτός να συζητηθεί οποιοδήποτε ζήτημα επιθυμούν οι αρχηγοί των κρατών της G20.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ