Οι Τούρκοι διαφημίζουν νέο drone που πυροβολεί – ΒΙΝΤΕΟ

Του Χρήστου Μαζανίτη

Η αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας έχει πάρει “φωτιά”. Και μπορεί να παράγει μαζικά διάφορα συστήματα αμφιβόλου ποιότητας, που διαφημίζει ότι είναι τελευταίας τεχνολογίας, ωστόσο σκηνοθετικά παίρνει άριστα.

Τελευταίο επίτευγμα της τουρκικής βιομηχανίας είναι το drone της εταιρείας ASIS GUARD, το οποίο φέρει τυφέκιο τηλεκατευθυνόμενο, που μπορεί να βάλει από σχετικά χαμηλό υψόμετρο εναντίον επίγειου στόχου.

Στο βίντεο, εντυπωσιακής σκηνοθεσίας της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας (TÜRK Savunma Sanayi) φαίνονται τρεις στρατιώτες να κινούνται με έναν όχημα (εννοείται τουρκικής κατασκευής) σε κάποιον κακοτράχαλο δρόμο, όταν ξαφνικά πέφτουν σε ενέδρα. Λίγα μέτρα πιο μπροστά σημειώνεται ισχυρή έκρηξη. Οι δύο από τους τρεις βγαίνουν από το αυτοκίνητο δημιουργώντας ζώνη άμυνας και ο τρίτος αρχίζει και πετάει ένα drone, το οποίο λίγη ώρα μετά βρίσκει τον στόχο και τον εξουδετερώνει με εντολή του χειριστή του.

Μόνο που στο (πολύ καλό για να είναι αληθινό) σενάριο, οι αντίπαλες δυνάμεις δεν προβάλουν καμία αντίσταση. Δηλαδή, στο πεδίο της μάχης οι στρατιώτες θα κάθονται κάπου με σταυρωμένα χέρια περιμένοντας τους Τούρκους με τα… τηλεκατευθυνόμενα.

Βεβαίως και δεν τίθεται ζήτημα ανησυχίας για το ελληνικό πεντάγωνο, αφού είναι προφανές ότι το συγκεκριμένο βίντεο απευθύνεται για εσωτερική κατανάλωση στην Τουρκία, προκειμένου να δείξουν την υποτιθέμενη βιομηχανική έκρηξη και αμυντική υπεροχή της χώρας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ